Az ünnep maga az ajándék, mondta el Farkas Éva Erzsébet a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor. Ezen a héten a Generációk gondnokai interjúsorozatunkban Janáky Marianna tanárral, író, költővel beszélgettünk.

Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát is a Makón. Farkas Éva Erzsébet arra hívta fel a figyelmet, hogy karácsony szépsége csak úgy bontakozhat ki a maga teljességében, ha az ünnephez méltó módon elcsendesedünk, bűnbánatot gyakorlunk.

Csermák Szilvia, Makó új Zöld Város tanácsnoka nagyon örül a feladatának, és nagy erőkkel vetette bele magát. Az képviselő szerint viszont önmagában kevés az önkormányzati törekvés, a lakosságnak is több figyelmet kell fordítania a környezetvédelemre.

Farkas Éva Erzsébet egy olyan közösség tagjaként éli meg mindennapjait, amely egyszerre képviseli a hagyományos magyar értékrendeket – legyen az gazdasági vagy emberi vonatkozású -, ugyanakkor képes az önértékelésre, céltudatos jövő keresésre, magába nézésre. Advent idején Makóról, az újraértelmezett városról, és annak jövőképéről beszélgettünk a 320 éves újjászületését ünneplő település polgármesterével.

Ezen a héten a Generációk gondnokai interjúsorozatunkban Janáky Marianna tanárral, író, költővel beszélgettünk többek között arról, hogy mennyire foghatóak meg a fiatalok az irodalommal, mennyire fontosak ebben a kortárs írók és költők, és hogy miért is lehet fontos az írás, akkor is, ha a vers a fiókban marad.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest