Makó új Zöld Város tanácsnoka nagyon örül a feladatának, és nagy erőkkel vetette bele magát. Az képviselő szerint viszont önmagában kevés az önkormányzati törekvés, a lakosságnak is több figyelmet kell fordítania a környezetvédelemre.

A választások utáni első testületi ülésen kapta meg a Zöld Város tanácsnoki feladatokat Csermák Szilvia, akihez elsősorban környezetvédelmi program megalkotása, végrehajtása, ellenőrzése, valamint a lakosság környezettudatosságának erősítése tartozik majd.

Ez utóbbinak nagy szükségét is látja a képviselő, aki portálunknak elmondta, többek között arra is mindenképpen szeretne megoldást találni, hogy a városba érkező turisták és helyi autósok ne parkoljanak a fűre, virágoskertekbe, hiszen ezzel tönkre teszik azt a munkát, amit a városvezetés végez.

– A város épül, szépül, zöldül, ám az autósoknak is ezt egy kicsit jobban meg kellene becsülni. – emelte ki Csermák Szilvia, aki illegális szemétlerakással is nap mint nap találkozik, erre Czirbus Gábor alpolgármesterrel keresik a megoldást.

November végén kerültek átadásra a 2017-2018 között született gyermekek babafái, ezzel kapcsolatosan a tanácsnoktól megtudtuk, a 2000-ben kezdődött program során 2018-ig mintegy 3300 fa lett elültetve Makón. A Maros-parton pedig 3,6 hektár tölgyerdő telepítési terve készült el, itt már 200 fával készen is van az önkormányzat.