Ötödik ciklusát kezdte meg a választások után Kiszomboron Szegvári Ernőné, akivel a Négyes választókerületi újság közölt interjút. A polgármester egyértelmű sikertörténetként értékeli az utóbbi öt évet, és komoly tervekkel vág neki ennek a ciklusnak is.

 

– Immár az ötödik ciklust kezdheti meg Kiszombor polgármestereként a választók bizalmának köszönhetően. Az előző ciklus azonban hosszabb volt, mint a többi, hogyan értékeli, sikertörténet volt-e a község életében?

– Abszolút az, hiszen a beadott pályázataink mind sikeresek voltak. Ám ezeket meg is kellett tudni valósítani, nagyon fontos volt az, hogy az egész folyamatot végig tudtuk vinni a testülettel. Ebben a ciklusban 1 milliárd 226 millió forint támogatást kaptunk- melyet még kiegészítettünk, tehát összesen másfél milliárd forintnyi volt az az összeg, amit fejlesztésekre tudtunk fordítani. Épült kerékpárút Makó és Kiszombor között, az intézményrendszerünk is modernizálódott, épp most fejeződött be a fogorvosi szolgálat fejlesztése, de épül a bölcsőde is, amely három csoportos lesz. Problémát okozott a belvízelvezetés, erre is pályázattal tudtunk forrást biztosítani. De elkészült a Rónay kúria felső szintje, ez a „Rónay család emlékezete” című kiállításnak ad otthont- ez úgy érzem nagy sikert aratott, nagyon szép lett, igazi turista- csalogató látványosság, akárcsak a műemlékeink, ezekért megéri a községbe látogatni.

– De fejlődött az infrastruktúra is…

– Igen, a sporttal kapcsolatban például műfüves pályát tudtunk átadni az itt élőknek, melyet ingyen használhatnak. A fiatalok nagyon szeretik, melyet nagy öröm látni. De utat is javítottunk például a József Attila utcában, és egy biztonsági kamerarendszer is kiépítésre került, ami segíti a rendőrök munkáját. Nagyon sok fejlesztés történt tehát, amihez véleményem szerint elengedhetetlen volt a testület hozzáállásán kívül Lázár János országgyűlési képviselő segítsége is. Emlékszem, mikor 2014-ben először nálunk járt és soroltuk neki a problémáinkat, azonnal reagált és segítséget nyújtott. Azóta is folyamatosan egyeztetünk, és ami nagyon fontos még: képviselő úr az ünnepeinken is részt vesz. Sokszor itt van a testületi üléseken, nem rég is meglátogatott. A lakosoknak pedig fogadóórákat, fórumokat tart. Én magam, képviselőtársaim és a kiszomboriak is érezhetik a támogatását, hiszen „jelen van”. Nagyon jó munkakapcsolatunk van, ebből sokat profitál a község, amiért hálásak is vagyunk neki.

– Ezen legutóbbi találkozáskor szó esett már a jövőbeli tervekről is..?

– Igen, kiemelten esett szó a Rónay- kastély sorsáról, szeretnénk itt egy szálláshelyet és emlékhelyet létre hozni. Emellett átbeszéltük a Magyar Falu Programban nyíló lehetőségeket is, valamint meg kell fogalmazunk majd a következő öt év gazdasági programját is, melyet át fogunk adni képviselő úrnak. Ezen kívül szóba került a Szeged és Kiszombor, valamint Klárafalva és Kiszombor között egy kerékpárút megépítése, a 43-as főút felújítása, és a tervezett elkerülőútról is szó esett, mellyel Kiszombor könnyebben tud majd az autópályához csatlakozni. Fontos lenne rendbe hozni több útszakaszt és járdát is a településen. Sok a feladat. Ezt befejezni soha nem lehet, olyan, mint egy háztartás, mindig van mit megújítani, csinálni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest