A régi, korszerűtlent helyett egy vadonatúj, modern épületbe költözik a bölcsőde Kiszomboron, amit a szülők már nagyon várnak. Az épület már elkészült, most megnézhették, hova hozhatják majd gyermekeiket hamarosan.

Összesen mintegy 350 millió forintból valósul meg Kiszombor új bölcsődéje, amelyhez pályázaton nyert 211 millió forintot a település, míg 139 milliót saját forrásból tett hozzá. Utóbbira azért volt szükség, tudtuk meg a polgármestertől, mert a pályázat elhúzódott, és a megnyert forrás így már kevésnek bizonyult többek között az építőipari árak emelkedése miatt.

– Mostanra elkészült a bölcsőde épülete, a berendezések és a konyhatechnológia ugyan még nem került be, de már nagyon várják a szülők, ezért úgy gondoltam, a képviselőkkel és velük közösen tartunk egy bejárást, hogy lássák, hová hozhatják majd a gyermekeiket. – mondta el portálunknak Szegvári Ernőné.

A régi bölcsőde 2 csoporttal tudott működni, az épülete már nagyon korszerűtlen, az újba 3 csoport, mintegy 40 gyermek jöhet. A polgármester szerint ez rendkívül fontos előrelépés Kiszombornak, hiszen a fiatal családokat úgy tudják a településen tartani, ha a szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztik, és a színvonalat is magas szinten tartják.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest