A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola koncertestjén felléptek a művészeti iskola vonós kamaracsoportjai, a gitárzenekar, az ütőegyüttesek, az Utánpótlás és az Ifjúsági Fúvószenekar is.

Rendhagyó és különleges koncertre került sor szerda este a Hagymaházban, hiszen első alkalommal vett részt a Karácsonyi koncerten az Utánpótlás Fúvószenekar, amelyet ezen alkalmon a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségének nemzetközi zsűrije minősített.

Borkáné Dudás Mónika beszédében kiemelte a koncert jelentőségét és fontosságát, hiszen ilyenkor adnak számot a diákok arról, mivel is töltötték az évet. Az intézményvezető kiemelte továbbá, hogy a tanárok azt is megmutatják, hogy hogyan élvezzék a gyerekek is az együtt zenélést a közönség mellett, hiszen akkor fejlődnek leginkább, ha ők is örömüket lelik benne.

– Mai koncertünk célja minden évben az, hogy az adventi készülődés utolsó napjaiban élményt és örömet adjunk önöknek. A zene az egyik legcsodálatosabb ajándék, amitől a lelkünk mozgásba lendül. Nagy szükségünk van önmagunk megtalálására, a lélek szabad és tágas világának elérésére és belső diszharmóniánk legyőzésére. Élnünk kell ezzel a nagy lehetőséggel, amelyet a zene jelent, amely Isten ajándéka lehet az ember számára, a boldogságra való rátalálás útján – hangsúlyozta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest