A Hagymatikumban ünnepélyes keretek közt vehették át az ösztöndíj emléklapját, amelyet követően a sikeres pályázók a fürdőt is felfedezhették.

Mint Farkas Éva Erzsébet beszédében elmondta, fontosnak tartja képviselőtársaival, hogy személyesen találkozzanak a fiatalokkal, akik a jövő generációját képviselik. A polgármester felidézte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2007-ben hozott döntést arról, hogy az önkormányzat támogatási rendszeréhez hasonló összeggel támogatja azokat, akik felsőoktatási tanulmányaikat végzik. Mint közölte, 2020. évi fordulóban 171-en nyújtottak be pályázatot, közülünk 162 érvényest bírált el az önkormányzati bizottság.

Farkas Éva Erzsébet továbbá szólt a város lehetőségeiről, kiemelve többek között a turizmust, mint kitörési pontot, illetve a Hagymatikum bővítését, amely új munkahelyeket teremt majd, és amely talán csalogató lehet a fiatalok számára, emellett rámutatott a családvédelmi támogatásokra is.

Gergely Gábor, a fürdő igazgatója kiemelte, tudja mennyire fontos ez a pályázati lehetőség, illetve a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Hagymatikumot is, az átadót követően pedig körbe is vezette a sikeres pályázókat az épületében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest