Az ENI Időskorúak Átmeneti Gondozóházának karácsonyi ünnepségén a Szikszai diákjai készültek műsorral.

Mint Tóthné Balázs Andrea elmondta, a Deák Ferenc utcában található gondozóház 32 fő bentlakóval, tehát telt házzal működik. Az ünnepi műsorról idei évben a Szikszai iskola hatodik osztályos tanulói gondoskodtak, ezzel emelve az ünnepi hangulatot.

– Igyekszünk változatossá tenni a karácsonyi műsort is, mint minden más rendezvényünket, mindig megünnepeljük a legfontosabb ünnepeket, illetve gyakorlatilag minden ünnepet, ugye akik bent laknak, 1+1 évet, azaz két évet bent töltenek napi szinten, itt élik az életüket, úgyhogy nagyon nagy szükség van arra, hogy ők is átélhessék ezt a családi, szeretett jelleget – emelte ki az intézményvezető. Mint rámutatott: vannak, akiket haza tudnak vinni a rokonok, mivel szabadságon vannak, de ők vannak kevesebben, így sokan töltik itt az ünnepeket.

Nemrégiben a szomszédos épületből átköltözött a Tinódi utcára a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, amely lehetőséget teremthet a gondozóház bővítésére: mint Tóthné Balázs Andreától megtudtuk, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel úgy gondolják, hogy 40 főre bővítenék ezáltal a jelenleg 32 fős intézményt, amelyhez keresik a pályázati lehetőséget, illetve bármilyen adódó lehetőséget, amelynek köszönhetően megvalósulhatna.