Hátrányos helyzetben élők számára adományozott tartós élelmiszereket a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány. A makói Szent István Király templomban rendezett eseményen családfa gyógyító szentmise és egy kis vendéglátás is fogadta a megjelenteket.

Makói családok kaptak meghívást helyi oktatási intézményeken és óvodákon keresztül, a belvárosi katolikus templomba december 17-én rendezett adományosztásra. Az alkalom szervezője az idén is a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány volt. A szervezet második esztendeje nyújt az anyagi segítség mellett, lelki, szellemi és erkölcsi támogatást a rászorulóknak. – Fontosnak tartjuk a családok védelmezését. Tartjuk a kapcsolatot a helyi segítő szervekkel, valamint tanácsadó szolgálat biztosításával, személyes megkeresésekkel, hivatalos ügyintézéssel is próbálunk hatékony támaszként szolgálni az érintetteknek – tájékoztatott Kovács Bálint Ferencné. A kuratórium elnöke elmondta, jelenleg Családok Átmeneti Otthonának létrehozásán munkálkodnak, illetve rendszeresen tartanak ételosztásokat is. Emellett az egyik kiskereskedelmi áruházlánc helyi üzletéből az el nem adott péksüteményeket, gyümölcsöket egy megállapodás keretében elhozhatják, amelyeket ugyancsak a rászorulók közt osztanak szét.

   

A mostani alkalomra is itt gyűjthettek munkatársaikkal felajánlásokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében. Ennek köszönhetően 320 csomagot tudtak összeállítani, amelyet egy különleges szentmise keretében nyújtottak át a meghívottaknak. – Élőkért és holtakért, gyógyulásért, megbocsátásért, kiengesztelődésért, égi és földi javakért, őseinkért fogunk közösen imádkozni – hívta fel a figyelmet a szándékokra a szervező. A szertartást Hüse József atya mutatta be. – Karácsony a szeretet ünnepe. Amikor a másiknak adunk valamit, mindig gondoljunk arra, az ajándékozó fontosabb, mint maga az ajándék. Ha pedig kapunk valamit, ne felejtsük, a legnagyobb kegyelem a Jézus Krisztustól hozzánk érkezett üdvösség – emelte ki a szeghalmi kisegítő lelkész.

A jelenlévők a karitatív akció keretében az ajándékcsomagok átvétele után egy kis szeretetvendégségben is részesültek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest