December közepén, a nemzeti csapatbajnokság 4. fordulója is győzelmeket hozott az I. és a II. osztályban is a Duocor-MSVSE Sakk Szakosztálya tagjainak. Hazánk legrangosabb, tízcsapatos versenyén továbbra is őrzik helyezéseiket a makóiak.

Idegenben is jól ment a játék sakkozóinknak december 15-én; mindkét osztályban győzedelmeskedtek a negyedik fordulóban a helyi versenyzők. Az NB I.-ben Lillafüreden a DVTK csapatával mérkőztek meg a makóiak. -12 táblán elképesztő nagy küzdelemben, a végsőkig kitartva sikerült egy győzelmet és 10 döntetlent elérnünk, és így végül beállítanunk a 6-6-os eredményt. Mindezt egy olyan csapat ellen, aki az elmúlt három évadban mindig ezüstérmes volt – lelkesedett Horváth Zsolt. Az egyesület ügyvezető elnöke gratulált a nyertesnek, Nagy Hegyesi Bálint nemzetközi mesternek. Döntetlent játszottak: Mihók Olivér, Csonka Balázs, Farkas Tibor, Hajnal Zoltán, Saric Sinisa, Horváth Zsolt, Szalai Kornél, Udvardi Zalán, Juhász Barbara és Kecskeméti Árpád. A gárda a 10 csapatos bajnokságban továbbra is a tabella 7. helyén áll.

               (A második képen balról az első Dr. Kovács Arthur, mellette Martonosi Ádám)

A II. osztályban a makóiak a Félegyháza-Csongrád tagjaival mérkőztek meg. Többórás küzdelmekben és izgalmas játszmákban végül 6,5-5,5 győzelmet arattunk, amivel továbbra is a 4. helyen állunk. Győzteseink: Dr. Kovács Arthur, Kópiás Ferenc és Gálfi Levente – tájékoztatott Horváth Zsolt, aki kiemelte a döntetlen játszókat is; Restás Pétert, Jr. Balázs Tibort, Joó Jánost, Csikós Mihályt, Balássy Gábort, Kardos Leventét és Hajnal Bencét.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának csapatai közel két évtizede képviseltetik magukat eredményesen a nemzeti sakk csapatbajnokságon.

(A borítóképen balról az első Mihók Olivér nemzetközi nagymester, mellette Csonka Balázs nemzetközi mester)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest