Tartalmas és sokszínű műsor várta ma délelőtt a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának lakóit.

Mint Zsótér Bernadett portálunknak elmondta, minden évben megtartják a karácsonyi ünnepséget, amely nagyon fontos az idősek számára, emellett pedig az adventi gyertyákat is egy rövid műsorral egybekötve gyújtják meg péntekenként. A karácsonyi programon gyerekek álltak színpadra, hogy elhozzák az ünnep hangulatát, hiszen – mint a megbízott részlegvezető rámutatott – ez egy kicsit felvidítja az időseket, egy kis fényt hoz az életükbe.

– Azért gondolom, hogy fontos ez, hogy megemlékezzünk, mert sokan sajnos esetleg már a családdal nem tartják a kapcsolatot, vagy nem tudnak találkozni velük, tehát mindenképp fontosnak gondolom, hogy legalább az intézményen belül van egy megemlékezés, és ennek megadjuk a módját, hogy igenis készülünk a karácsonyra – hangsúlyozta.

Székely Ildikó kiemelte: a saját maga és az önkormányzat részéről is fontosnak tartja az idősek támogatását, hogy méltó körülmények között élhessenek és ünnepelhessenek az adventi időszakban.

– Nélkülük, szeretetük és gondoskodásuk nélkül úgy gondolom, városunk sem lehetne ilyen fejlődő és dinamikus, mint ebben az évben is – emelte ki a képviselő, aki nem üres kézzel érkezett a rendezvényre, hiszen az ünnepi gondolatok és a december elején hozott karácsonyfa mellett egy kis gyümölcsöt is hozott, hogy ne csak a lélekre, hanem az egészségre is figyeljenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest