Kiemelt hírek Makó

Varga Ferenc: sok feladat van a körzetemben

A 3. választókörzet új képviselője saját bevallása szerint soha nem korcsolyázott még, de most, hogy megnyitott a jégpálya, szeretné kipróbálni. Varga Ferenccel a körzetét érintő feladatokról és az év végi rohanásról is beszélgettünk.

 

– A körzetében az egyik legnagyobb feladat a csapadékvízelvezetés problémájának megoldása lesz, de ezen kívül mi vár még majd megoldásra?

– Sánta Sándor nagyon jó irányba indult el a Honvéd városrész felzárkóztatásában, nagyon sokat tett. A következő nagy mérföldkő a közösségi ház lesz, de ugyanúgy kell folytatni a járdaépítést, az illegális hulladék lerakás megszűntetését, a rágcsálóirtást.

– Körülbelül hány elhagyatott, romos épület lehet még a Honvéd városrészben?

– Van még nagyon sok, mintegy 70-80 a körzetben. Ezek nagy része magántulajdon, ami azért jelent komolyabb nehézséget, mert vannak köztük olyanok, aminek 5-10 vagy akár 15 tulajdonosa is van. Az elbontást, vagy rendbe rakást nagyon nehéz így megoldani.

– Múlt héten megnyitott a jégpálya, ami szintén az ön körzetében van. Mi a tapasztalat, örülnek neki a makóiak?

– Nagyon örülök neki, jó látni a gyerekeket rajta. Ez az egész város szempontjából fontos, vannak is terveink a fejlesztésére.

– Önhöz mennyire állnak közel a téli sportok?

– Megmondom őszintén, még soha nem próbáltam sem síelni, sem korcsolyázni, de esküszöm el fogok menni a makói jégpályára, és kipróbálom.

– Új képviselőként most került be a testületbe, ami sok plusz feladat. Mennyire lesz ideje most pihenni az év végén?

– A december elég sűrű, nagyon sok program van, nagyon sok helyre kapunk meghívást, amiért hálásak vagyunk, és szívesen is megyünk mindenhová. Próbálom beosztani az időt a gyógyszertárakra, a családra, és a képviselői munkára is.

 

 

– Hogyan telik önöknél a karácsony?

– A Szenteste csak a szűk családi köré, a feleségemmel és a gyerekekkel otthon szoktunk ünnepelni. A karácsonyra már decemberben elkezdünk készülődni, én díszítem az udvart, a feleségem a házat szépíti, süt-főz.  25-26-án meglátogatjuk a rokonokat.

– A gyerekek mennyire várják már a karácsonyt?

– A nagyobbik 5 éves, ő már nagyon várja, izgul, hogy jön a Jézuska. A kisebbik januárban lesz 2 éves, ő még annyira nem tudja, hogy miről van szó, de bízok benne, hogy nagyon fog neki tetszeni a karácsonyi hangulat.