Hírek Makó Sport

Sikeres évet zárt a makói KiralyTeam Kick-Box Akadémia

Évzáró vacsorát tartott a KiralyTeam Kick-Box Akadémia szombat este, ahol az idei év mellett az ifjú sportolókat is értékelték.

Király István portálunknak elárulta, csak szuperlatívuszokban tud beszélni a makói KiralyTeam Kick-Box Akadémia 2019-es szerepléséről, hiszen minden korosztályban rekordot döntöttek.

– Pusztai Ábel utánpótlás Európa-bajnoki aranyérmet hozott Makónak kick-box sportágban, illetve a felnőtt kategóriában Vörös Attila Makó első felnőtt világbajnoki érmét hozta. Minden korosztály tekintetében behúztunk egy olyat, ami még soha nem volt itt ebben a városban – mutatott rá a KiralyTeam Kick-box Akadémia, a WAKO kick-box világszövetségének és az európai szövetség elnöke, illetve a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke.

Továbbá kiemelte, hogy előre bejelentkeztek idén a Magyar Kick-Box Szövetség felé, hogy 2020-ban szeretnének Makóra hozni egy kick-box versenyt.

– Ez egy óriási dolog számunkra és a mi kis csapatunk életében, hiszen a legnagyobb versenyt akarjuk idehozni, a magyar bajnokságot 2020-ban Makóra. Ez gyakorlatilag egy akkora rendezvény, ami remélhetőleg nemcsak már a kick-box sportág hírnevét, de emellett a város hírnevét is fogja öregbíteni, hiszen az ország minden részéről fognak érkezni fiatalok, szülők, és remélhetőleg a verseny után mint turisták visszatérnek és élvezni fogják Makó város vendégszeretetét – hangsúlyozta.

navigate_before
navigate_next

Király István továbbá elmondta, szeretnék rendszeres versennyé avanzsálni majd ezt a versenyt, és szeretnének minden évben valami rendezvényt ide hozni, hogy Makó város a kick-box sport által is hozzájáruljon ahhoz, hogy a turisztikai vérkeringésbe még jobban belekerüljön, hiszen minden rendezvény segíti azt, hogy a várost azok is megismerjék, akik még más tekintetben nem voltak itt.

– Ami a hosszú távú stratégiánkat illeti, most dolgoztunk ki egy 2020-2030-as tízéves stratégiát, ennek egyetlen célja a 2028-as Los Angelesben megrendezésre kerülő Olimpián való részvétel. Mint tudjuk, tavaly már elfogadta az IOC a kick-box sportágat, mint hivatalos családtag, és nekünk a célunk, hogy a 2028-as Olimpián ott legyünk, és innen Makóról is lehessenek olimpikonokat látni a versenyen – húzta alá Király István.

Az elnök az évzáró est kapcsán kiemelte: a legfontosabb része a köszönet, amikor is a csapat, az akadémia vezetősége megköszöni mindenkinek, aki ebben a dologban egész évben fáradhatatlanul részt vett, dolgozott; a sportolóknak, a szülőknek, a támogatóiknak, ugyanúgy, ahogy a városnak, Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és mindenkinek, aki fontosnak érezte, hogy melléjük álljon, a fiatalok mellé.

Loós Csaba, a csapat edzője rámutatott, azért fontos ez az est, mivel a kick-box erősen versenysport, és a versenyeket megelőzi nagyon sok felkészülés, rengeteg edzés, így a szülőkkel nem igazán van kontaktjuk, ezért szerették volna az ünnepi dátumhoz közelítve megszervezni ezt az évzáró vacsorájukat, hogy kicsit jobban megismerjék egymást.

– Külön öröm számunkra, hogy egyesült a kick-box a fitnesszel, és ezért így azokat a szülőket, akiket valójában nem ismerünk, így most meg tudjuk ismerni egy meghittebb hangulatban, környezetben – emelte ki Loós Csaba. Mint elárulta, ez az év egy hatalmas mérföldkő volt az életükben, hiszen tavaly csak egy embert kvalifikáltak a világbajnokságra, idén viszont az Európa Bajnokságra már hat főt tudtak.