Hírek Makó

Karácsonyi összejövetelt tartott a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének Makói Csoportja

A Hajnal utcai Civil Házban felolvasást is tartottak az egyesület makói csoportjának karácsonyi összejövetelén.

– Az elsődleges feladatunk a látásban akadályozott, tehát vak, alig- és gyengénlátó érdekeinek védelme, képviselete, az akadálymentes környezet megteremtésének elősegítése, a szemléletformálás és a tagjaink számára kulturális- és sportprogramok, szabadidős tevékenységek szervezése – mondta el portálunknak a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnöke. Ballai Anna Mária továbbá hozzátette, a megyében körzeti csoportok vannak, így a legnagyobb városokhoz kötődnek Csongrád megyében, így például a makói csoportba a környékbeli települések is beletartoznak.

Mint elmondta, a helyi találkozókon elsősorban az idősebb emberek találkoznak, akiknek igényük volt a rendszeres összejövetelekre, így ők kéthetente, péntek délelőttönként találkoznak, ahol a kötetlen beszélgetés mellett időnként előadások is várják a résztvevőket.

Az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” EFOP pályázatban megvalósuló karácsonyi összejövetelen felolvasást is tartottak önkéntesek, illetve Ballai Anna Mária az egyesület legfontosabb híreiről is beszámolt.