Hírek Makó Színes

Dallamokkal telt meg a Hagymaház az Idősek Karácsonyán

Nagy sikernek örvendett az Idősek Karácsonya: a telt házas rendezvényen Nyári Károly és lányai, Nyári Aliz és Edit léptek fel, de Farkas Éva Erzsébet polgármester is egy dallal és ünnepi gondolatokkal érkezett az ünnepségre, amelynek bevétele a hátrányos helyzetű gyermekek részére lesz felajánlva.

 – Az idősek még jól tudják, hogy egy ünnepnek nem szabad csak úgy ránk szakadnia, arra fel kell készítenünk a lelkünket. Felkészíteni a lelkünket, testünket, otthonunkat. A karácsony szépsége úgy bontakozhat ki a maga teljességében, ha az advent időszakában az ünnephez méltó módon felkészülünk rá – emelte ki beszédében Farkas Éva Erzsébet. A polgármester felvetette, hogy vajon mit jelenthetett kétezer évvel ezelőtt advent, és hogy vajon ma mit jelent számunkra advent időszaka.

navigate_before
navigate_next

– Az idősek azt is tudják, hogy az ünnep lényege nem az ajándék, mert az ünnep maga az ajándék – hangsúlyozta a polgármester, aki az ajándék szó jelentéséről is beszélt a résztvevőknek, illetve rámutatott arra is, hogy kevesen emlékeznek arra, mit is kaptak 20-30 évvel ezelőtt ajándékba, de a mosolyra, a meghitt pillanatokra, az ölelésekre emlékszünk. Farkas Éva Erzsébet advent és karácsonyi igazi ajándékának nevezte, ha a család együtt lehet, továbbá szólt az advent gyertyáinak lángjáról, jelentésükről.

A telt házas rendezvényen több nyugdíjas klub és egyesület is képviseltette magát. Lakatos Lajosné, a MENYUKE és a Cukorbetegek klubjának tagja is örömmel látogatott el a rendezvényre, több társával együtt, hiszen megszervezték a közös részvételt.

– Nagyon szépen köszönjük elsősorban a meghívást az önkormányzatnak, egy nagyon szép gesztus, hogy az idősekre is gondolnak, nemcsak a gyerekre, a fiatalokra, én személy szerint boldogan jöttem el, minden évben itt vagyok, és várom szeretettel az ünnepet – emelte ki, továbbá arra biztatott minden időst, hogy ne maradjanak egyedül, menjenek a klubokba, közösségekbe és örüljenek egymásnak.