Hírek Makó Ország-világ Sport

A makói sportélet jeles képviselőit díjazták a Sportkarácsonyon

A hagyományokhoz híven idén is díjjal ismerték el az év sportolóit, utánpótlás sportolóit és az év csapatait, illetve edzőit, de a közönségdíjak is gazdára találtak, továbbá a legkiemelkedőbb sporteseményeket is elismerték csütörtökön a Sportkarácsonyon.

A gálán nem először állt színpadra műsorvezetőként Gulyás László sportújságíró, szerkesztő, riporter, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, aki azt est kezdetén személyes kötődését is felidézte Makóval és a Sportkarácsonnyal, továbbá bemutatta az esten műsorvezető-társát, Knézy Jenő műsorvezető, sportriportert, az M4 kiemelt szerkesztőjét, kommentátorát, aki nemrégiben járt Makón.

Czirbus Gábor köszöntőjében elmondta: az év végéhez közeledve a sportban is húznak egy vonalat és megnézik, hogy mi is történt a 2019-es esztendőben és hogy milyen eredményeket értek el a város sportolói, akikre rendkívüli módon büszkék, és akiket idén immáron ötödik alkalommal ismernek el díjakkal.

– Köszönöm szépen mindenkinek azt az áldozatos munkát, amit a sportban hoz és tesz, hiszen nagyon sokan a szabadidejükön kívül teszik ezt városunkban, és nagyon sokan dolgoznak a makói sportéletéért – hangsúlyozta az alpolgármester.

– Igyekszünk Makó város sportéletét előrevinni, azért dolgozunk, nap mint nap, nagyon sok sportvezetővel együtt, és az önkormányzat is, hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy Makó városában minél több sportegyesület tudjon működni, minél többen tudjanak sportolni. Büszkén mondhatom azt, hogy jelenleg városunkban több mint 30 működő sportegyesület van, akikkel az önkormányzat is kapcsolatban áll, és mondhatom, hogy napi kapcsolatban is vagyunk, dolgozunk együtt azért, hogy az egyesületek működését tudjuk segíteni, a problémákat közösen meg tudjuk oldani, versenyekre tudjunk együtt felkészülni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Makó város sportélete ilyen szerteágazó, és én azt szeretném,  hogy a következő esztendőkben még csak növekedne – fogalmazott Czirbus Gábor, aki beszédében több jubileumhoz is gratulált, illetve szólt az utánpótlás képzésének és az élsportolók munkájának fontosságáról.

navigate_before
navigate_next

A gálán több díszvendéget is köszönthettetek, hiszen a jeles eseményen jelen volt Kovács “Koko” István ökölvívó, Ungvári Miklós cselgáncsozó, Birkás Balázs kajakozó, Frank Tibor ultramaraton futó és Piroch Gábor világhírű kaszkadőr és kaszkadőrrendező.

Az átadókat bemutatók is színesítették: bemutatkoztak a gyermek aikidosok Makóról, a Music Form kick-box versenyzők Veresegyházáról, a Freestyle Focisok Budapestről, a Triál Klub extrém biciklisei Debrecenből, a Makó Budo Klub aerobikosai és a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo sportolói.

Az esten a sportolók teljesítménye mellett az edzőket is elismerték. A Sportkarácsonyon díjat vehetett át Loós Csaba is, a Királyteam Kick-Box Akadémia makói edzője. Mint portálunknak elmondta, a Sportkarácsony fontos a versenyzőknek és a városnak is; a versenyzőknek azért, hiszen bár a versenyeken a díjazásukat megkapják, de ez a városnak is egy tükörképet ad, hogy ki milyen versenyszámban meddig jutott el, és a város is kaphat egy egész kerek képet a sportolók teljesítményéről.

 – Nagyon megtisztelő ez az elismerés, de számomra nagyobb élmény vagy kitüntetés, hogyha a gyerekeket el tudom juttatni addig a célig, amit ők kitűztek maguknak, vagy ha addig nem is tudnak eljutni, akkor látom még, hogy min kell még dolgozni, így igazából én a teremben érzem a legjobban magam velük – emelte ki Loós Csaba.

navigate_before
navigate_next

Az év sportolója

Női

I. Vári Judit súlyemelő
II. Panyor Krisztina terepfutó
III. Makó Evelyn kick-box

Férfi

I. Majoros Róbert erőemelő
II. Vörös Attila kick-box
III. Baranyi Attila roncsderbi
III. Varga László fogathajtó

 

Az Év Utánpótlás Sportolója

Leány

I. Sipos Viktória uszonyos úszó
II. Németi Zsófi taekwon-do
III. Hegedűs Vivien kick-box
III. Szabó Viktória úszás

Fiúk: 12 év alatt

I. Pusztai Ábel kick-box
II. Módok Kovács Ákos uszonyos úszó
III. Domokos Ádám uszonyos úszó
III. Vörös Márton autocross

Fiúk: 12 év fölött

I. Czirok Attila karate
II. Loós Dominik kick-box
III. Németi Bálint taekwon-do

 

Az Év Csapata

I. Duocor Makói SVSE NB1-es sakk csapata
II. Racer Klub sporthorgászat
III. Makói Aerobik Csapat

 

Az Év Edzője:

Balázs Erika kézilabda
Gruberné Bence Erika úszó
Loós Csaba kick-box
Papp Gábor karate

 

Közönségdíjak:

Az Év Sportolója:
Marton Gergely erőemelő
Szilágyi Zoltán kézilabda

Az Év Utánpótlás Sportolója:
Antal László ökölvívó

Az Év Edzője:
Kis Ferenc ökölvívó

Az Év Csapata:
Duocor Makói SVSE NB1-es sakk csapata

 

Az Év Sporteseménye:

– Belügyminisztérium Országos Judo Bajnoksága
– Európai Aikido Szövetség 2019. évi közgyűlése és 4. Nemzetközi Aikido Konferencia, Eséstechnikai Nap