Hírek Makó

Ünnepi testületi ülést tartottak Makón

A Szikszai György Református Általános Iskola tanulói karácsonyi műsorral készültek, több beszámolót és tájékoztatót hallgatott meg a testület. Nem változnak a köztemetői díjak, sporttámogatásról és kupakgyűjtő szívek kihelyezéséről is döntöttek.

Az év utolsó rendes testületi ülése karácsonyi műsorral indult, amelyet a Szikszai György Református Általános Iskola tanulói adtak elő. Ezután közel harminc napirendi pontot tárgyalt a képviselő testület. Ezek között volt több beszámoló és tájékoztató is, például a társulásokban végzett tevékenységről, a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről, vagy éppen a Lakásügyi Tanácsadó testület Munkájáról.

Minden évben felülvizsgálják a köztemetői díjakat is, amelyet a javaslat szerint változatlanul hagytak, ezt meg is szavazták a képviselők. Változott a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriuma is, miután dr. Halmágyi Pál, dr. Faludi Zoltán, Gilinger Kaalin, Gilinger András és Gilicze János lemondtak tisztségeikről.

Őket Tiszlavicz László, dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margit, Kincses Tímea, Marton Gergely, és Gilinger Nándor váltja majd a testület döntése alapján.

 

navigate_before
navigate_next

 

Majoros Róbert erőemelőnek 100 ezer forintos támogatást szavaztak meg, a sportoló azért fordult a városvezetéshez, hogy az 5. Kern US Open versenyen való részvételét segítsék. Szintén 100 ezer forint támogatást szavaztak meg Kiss Ferenc támogatási kérelmére, a Makó Budo Klub ökölvívó szakosztályának vezetője azért fordult az önkormányzathoz, hogy a szakosztály felszerelésének bővítéséhez, és versenyeken való részvételhez kérjen segítséget.

Csermák Szilvia egyéni képviselői indítványára pedig arról döntöttek, hogy a város két, forgalmas pontjára fém kupakgyűjtő szíveket helyeznek ki. Amennyiben ezek kedvező fogadtatásban részesülnek, akkor továbbiak kihelyezését is javasolja a képviselő.