Hírek Színes Térség Top

Ötezer forintot kap minden 65 év feletti földeáki

A képviselő-testület tagjai mindenkinek házhoz viszi az összeget legkésőbb december 31-ig. A jubiláló házaspárok tizenöt-húszezer forintot kapnak majd a harmadik adventi gyertyagyújtás előtt és a legidősebb helybéliről sem felejtkeznek meg.

A 65 év felettieknek a helyi képviselő-testület tagjai december másodika óta igyekeznek személyesen házhoz vinni azt az ötezer forintot, mellyel a testület a lakásfenntartásuk költségeit igyekszik mérsékelni. Ez egyébként egyszeri lakhatási támogatást jelent.

– Hatszázharminckét hatvanöt évnél idősebb lakos él a faluban, ők mindannyian megkapják az egyszeri támogatásként adott ötezer forintot. Ezt az összeget heten személyesen visszük ki nekik, azaz hat képviselő, illetve én – árulta el portálunknak Hajnal Gábor. Földeák polgármestere hozzátette, hogy van olyan képviselőtársa, aki már elkezdte ezt a munkát, ő pedig részben elkezdte, de a hét végén indul neki jobban, az előző hétvégi rendezvények miatt ugyanis nem jutott rá elég ideje. – Egyenletesen osztottuk el a feladatot, így mindenki ugyanannyi érintettet keres fel a pénzzel – mondta.

Földeákon ugyanakkor a jubiláló házaspárokról sem feledkeztek meg. A házasságkötésük ötvenedik évfordulóját ünneplők páronként tizenötezer forintot, míg a hatvanadik házassági évfordulójukat idén ünneplők páronként húszezer forintot kapnak, a vonatkozó helyi rendelet értelmében. Erre azonban (a házassági anyakönyvi kivonatuk mellékelésével) pályázni kellett, s akik nem Földeákon mondták ki annak idején a boldogító igent, azoknál külön kritérium volt, hogy legalább huszonöt esztendeje a faluban kell élniük.

– Öt pár ünnepelte az idén házasságkötése hatvan éves évfordulóját, míg nyolcan az ötvenet. Vetró Jánosné pedig a legidősebb helybéli, aki a kilencvenötödik születésnapját szeptemberben ünnepelte. Ő is kap húszezer forintot. A jubiláló házaspároknak és Vetró néninek már kivittem a meghívót arra a harmadik adventi gyertyagyújtás előtt kezdődő műsoros rendezvényre, amelyben megköszöntjük őket – sorolta Hajnal Gábor Földeák polgármestere.