Hírek Makó Színes

Több száz gyermeknek teszi szebbé az ünnepeket a Figyi Coffee

Mint beszámoltunk róla, november második felében nyílt meg a Figyi Mikulásgyára, és bár a gyűjtés december 16-ig tart, annyi felajánlás érkezett, hogy a tegnapi napon három intézménybe is ellátogattak, hogy mintegy négyszáz gyermeket meglepjenek.

Mint Csőke Norbert elmondta, két gyűjtőpontot jelöltek ki az akció során, a Colosseum Gym-et és a Figyit, és mindkettő hely a gyűjtés vége előtt megtelt, így összegyűjtötték és szétválogatták a felajánlásokat, amely összesen több mint 6 köbméter ruhát és játékot jelent, de volt, aki egy szinte új kerekesszéket ajánlott fel, amelynek az intézmény hasznát tudja majd venni.

– A Pápay Endre intézménynek tudtunk vinni kerekesszéktől kezdve ruhákat és édességet, apróbb meglepetéseket, amiket összegyűjtöttünk. A Tulipán utcai óvodába szintén édességet és ruhákat tudtunk vinni, szinte azt lehet mondani, hogy aki rászorult, azoknak mindenkinek fog jutni. A Szikszai György Református óvodába kérdeztük, hogy mi az, ami kevés van és be tudnák fogadni, és ők a társasjátékokat választották főként, de persze a fa alá jutott néhány plüss és édesség is – árulta el portálunknak az ügyvezető. Továbbá rámutatott: mintegy négyszáz gyermeknek tudtak így örömet okozni, viszont a gyűjtést még nem fejezték be, hiszen december 16-ig, ugyanúgy, mindkét gyűjtőponton várják továbbra is a felajánlásokat.

– Aminek nagyon örültünk, hogy külföldről is érkezett megkeresés, hogy onnan is küldenének támogatást, olyan makóiak, akik külföldön dolgoznak – emelte ki Csőke Norbert, aki örömmel szólt a makóiak és a Makó térségiek aktív részvétele kapcsán.

 

Fotók: Figyi