Tegnap összesen 46 határsértőt próbálkozott a Makói Járás területén. A rendőrök két embercsempészt is előállítottak. Fotó: police.hu

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvenhat határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. További két személlyel szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök tegnap 0 óra és 24 óra között tizennégy esetben, harminckilenc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Makó, valamint Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, iráni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök két esetben hét határsértőt fogtak el Nagyér belterületén és Kiszombor külterületén, akik közül az egy-egy líbiai és algériai, míg öt palesztin állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.
Az egyenruhások továbbá két gépjárművet igazoltattak a megyében, amelyeknek sofőrjei a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A nyomozók a gépkocsikat vezető férfiakat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest