A majdani elektromos hálózatot a Démász partner már bevezette a telekre, az épület belső festése zajlik, hamarosan a helyükre teszik a belső ajtókat, s a jövő hétre a külső nemes vakolat felhordását is befejezik.

– Kijött a bekötés végző Démász partner, s a villanyoszlop tövétől beásta a talajba a gégecsövet, s magát a leendő áramellátást biztosító vezetéket is felhúzták az oszlopra. Ez még nincs bekötve, mert először még le kell betonozni a villanyóra szekrény alját, s azt szerinte nekünk kell. Ez is elindult – sorolta a leendő Egészségház munkálatai egyik legfontosabbikát Radó Tibor. Pitvaros polgármestere azt is hozzátette, hogy szerinte az épület – mely készítéséhez a tavaszi nagy esőzések okozta sár miatt csak ötvenhárom nap csúszással tudtak hozzátenni a kivitelezők – valószínűleg még decemberben elkészül. – Zajlik a nemesvakolás, mely munkálata jövő hét keddre, szerdára befejeződik, a belső nyílászárókat pedig gyorsan a helyükre teszik.

November 22-án az épület műszaki átadásánál húszpontos, azaz húsz napnyi munkát jelentő hibalista készült. Akkor például még nem volt kész vagy nem volt jó a festés.

A Kossuth utca 48. szám alatti korábban üresen álló, a körforgalmi csomópont közvetlen közelében lévő telket vásárolta meg a pitvarosi önkormányzat, hogy azon felépüljön a helyi Egészségház. A telekvásárlásra, a telek elkészítésére és a telek megvásárlására sikeres pályázaton százhatvanmillió forintot nyertek. Az új Egészségházba az eredeti tervek szerin öt, jelenleg máshol működő intézmény került volna, hogy szolgálja majd a mintegy ezerötszáz helybélit, ám végül csak három működik majd itt.

Az építkezés idén áprilisban elkezdődött, s azt a kíváncsi szemek elől jól elzártan végzik. A területet pedig térfigyelő kamerák füzére figyeli, annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az ott felhalmozott, s még beépítés előtt álló vagy már beépített anyagok, felszerelések.

A közművek bekötését követően készült el a leendő épület alapozása mintegy 320 tonna beton felhasználásával. A padlószigetelés lerakása után kezdték meg az Egészségház leendő épülete falazását. A községben ugyan jelenleg is működik egészségház és védőnői szolgálat, csakhogy mindegyik régi épületben és külön-külön helyen. Az új helyen együtt működik majd a háziorvosi és a fogorvosi rendelés, a védőnői szolgálat. Az épület elé pedig autóparkolókat építenek.

Az új Egészségház nem csak praktikusan szolgálja majd a helybélieket, de energiatakarékos és látványos is lesz, hiszen a szilikonos nemes vakolattal bevont, szigetelt téglafal tetejére terrakotta színű tetőcserép kerül, nem pedig az eredetileg oda tervezett és a korábbi látványterven megtekinthető fém tetőhéjazat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest