Meggyújtották a második adventi gyertyát Makón, sikeresek a helyi sakkozók, ezen a héten csapadékos időre számíthatunk, az európai átlagnál gyorsabban nő a magyarok születéskor várható élettartama és az egészségben eltöltött éveinek száma is.

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján vasárnap este, de a Mikulás is meglátogatta a makóiakat a Makovecz téren, ahol a szánjára is felülhettek a legkisebbek.

November végén, Hódmezővásárhelyen került megrendezésre a XVIII. Dr. Rapcsák András Sakk Emlékverseny. A 2*15 perces és 9 fordulóból álló megmérettetésen 41 sakkozó indult el, akik közül több makói sakkozó is éremmel térhetett haza.

Csapadékosabb időjárás várható a héten. Jellemzően esőre kel számítani, az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Európában Magyarország a legjobb a gyermekkori védőoltottságok átoltottsága szempontjából – mondta az egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában. Az is kiderült, hogy javult a magyarok egészségi állapota. Megállapították továbbá, hogy a magyarok születéskor várható élettartama és az egészségben eltöltött éveinek száma is nő, ráadásul gyorsabb tempóban, mint az európai átlag – közölte az államtitkár.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest