Már csak három utcába kell eljuttatnia a karácsonyi utalványt a nyolcas választókerület képviselőjének, akinek körzetéhez 501 hetven év feletti lakos tartozik.

Makó Város Önkormányzata évente két alkalommal, a karácsonyi és a húsvéti időszakban is 10-10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal támogatja a 70 év feletti lakosokat. Ebben az évben a támogatásra 3351 fő jogosult, akiknek a települési képviselők november 18-tól személyesen juttatják el az utalványt.

Mint Gáspár Sándor felidézte, 2015-ben az akkor testület úgy döntött, hogy karácsonyra  ötezer forintos utalványt ad át a 70 éven felülieknek, majd 2017-ben a testület hozott még egy döntést, amelynek köszönhetően ezt tízezer forintra emelték, továbbá nemcsak karácsonykor, hanem húsvétkor is utalványt adnak át.

– Körülbelül még olyan három utcám van, ahol még szét kell osztanom az utalványokat. Aki pedig nem kapta meg, nem jelentkezett, ahhoz még visszamegyek, körülbelül a héten be lesz fejezve – mondta el portálunknak az önkormányzati képviselő. Mint kiemelte, az utalványokat nagyon jól fogadják, örülnek neki, bár rosszallják kicsit, hogy több helyen nem fogadják el, viszont az öröm számukra, hogy az Apaffy utcai patikában beválthatják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest