Sokféle programmal gyújtották meg a Remény adventi gyertyát a három községben. Földeákra a cowboyok, de a Mikulás is eljött. A címlapképen az apátfalvi adventi gyertyagyújtás

Az apátfalvi faluházba a második adventi gyertyagyújtás előtt is rendeztek programot, ahogy tették azt az első előtt is. Az elsőn az Apátfalvi Ifjúsági Klub rendezett adventi készülődéses kézműves foglalkozást a gyerekeknek, s a helybéli asszonyok sütöttek kétféle palacsintát is. A templomban a helyi iskola nyolcadikosai adtak zenés műsort, majd ők is gyújtották meg az első, azaz a Hit gyertyáját.

A második adventi gyertya tegnapi meggyújtása előtti faluházbeli program sem maradt el. Ezúttal Simon Mihályné szervezett kézműves foglalkozást az adventi készülődés jegyében. Műsort a Szent Mihály plébánia kórusa és a Dózsa György utcai óvoda gyermekei adtak az érdeklődőnek, majd immár meggyújtották a székelykapu előtti adventi koszorún a második gyertyát is.

A földeáki művelődési házban vasárnap délután a Földeáki Gyermekmosoly Óvoda ovisai Mikulásváró műsorával örvendeztették meg a szülőket, érdeklődőket. A színpadon kis westernhősök is táncra perdültek.

A Szent László parkban felállított adventi koszorú második gyertyája meggyújtását követően, melyen a Hetednapi Adventista Egyházközösség adott ünnepi szolgálatot, a falu Mikulása is megérkezett, s a művelődési ház melletti karácsonyfánál fogadta a kicsit megszeppent vagy éppen bátor gyerekeket. A szeretetvendégség keretében teával, forralt borral, pogácsával, kaláccsal, szaloncukorral, süteménnyel kínálták a résztvevőket.

Fotó: Mészáros Erik

Királyhegyesen a második, azaz a Remény adventi gyertyát is Horváth Lajos polgármester gyújtotta meg, a művelődési ház előtt felállított adventi koszorún. Ünnepi műsort a közösségi színtér színpadán ismét a Csurgó Néptánccsoport adott, akik kalocsai karikázóval, vajdaszentiványi verbunkkal, karácsonyi dalokkal és sárközi ugrálóssal kápráztatták el a közönséget.

Tilimpás Mária karácsonyi meséket mondott, Fülöp Boglárka énekelt. A műsort követően a néptánccsoport tagjai pogácsával, és teával kínálták a közönséget. Az ünnepi eseményekhez tartozik, hogy szombaton a közösségi színtérben a helyi gyerekek készítettek díszeket a falu karácsonyfájára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest