Makó Színes

Ünnepi dallamokkal telt meg a Szent István Király Templom

Az idei évben is Adventi Kóruskoncerttel készült a dr. Mihálka György Vegyeskar: a nagy hagyománnyal bíró koncerten az Ion Vidu Énekkar is fellépett, akik Lugosról érkeztek Makóra.

– Óriási hagyománya van ennek a koncertnek, 31 éve itt léptünk fel először, azóta adventkor vagy a karácsonyhoz közeli időszakban igyekszünk egy-egy hangversennyel kedveskedni a közönségünknek – árulta el portálunknak Szirbikné Baranyi Éva. A makói vegyeskar elnöke továbbá elmondta, testvérvárosi kapcsolat lévén érkezett a városba Lugosról az Ion Vidu Énekkar, amely egy professzionális kórus.

– A kapcsolatunk több évtizede kezdődött, aztán hosszú évekre megszűnt, és most újraalakult, ahogy a testvérvárosi kapcsolat is. Voltak már korábban Makón, két évvel ezelőtt, tehát nem először jártak itt, nagy szeretettel vártuk őket most is – emelte ki Szirbikné Baranyi Éva.

A hangversenyen adventi és karácsonyi kórusművek hangzottak el, de feldolgozásokat és könnyebb műveket is hallhattak azok, akik részt vettek a szombat esti koncerten.