Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján vasárnap este, de a Mikulás is meglátogatta a makóiakat a Makovecz téren, ahol a szánjára is felülhettek a legkisebbek.

Ismét megnyitotta kapuit az adventi vásár, így számos kézműves portéka és finomság közül válogathattak azok, akik kilátogattak. 17 órakor a Maros Táncegyüttes műsorával vette kezdetét a program, amely során ünnepi gondolatok is elhangoztak.

Bányai Anita kiemelte: van csoda, karácsony csodája, ami nem a színes szalagokkal átszőtt dobozokban rejlik, nem a feldíszített, zöld fenyő alatt található; ezt a csodát máshol kell keresni és megtalálni.

– Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő jókívánságokban, szerető érzésekben érkezik. Kell ennél nagyobb ajándék? A következő 365 napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt, nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek, csak ezek, a karácsony csodája – hangsúlyozta a Makói Óvoda intézményvezetője.

Kaári Sándor egy személyes vallomással kezdte meg ünnepi beszédét, amelyben felidézte az egykori miséket, amelyeken ministránsként vett részt a faluban, ahol született. A nyugalmazott pedagógus szólt továbbá a remény fontosságáról és az advent lélekemelő idejéről is.

Ifj. Cserháti Sándor evangélikus lelkész áldotta meg a koszorút, aki az új életről, a gyermek érkezéséről szólt. Mint hangsúlyozta: egy csöppség maga a gyengeség, a gyámoltalanság és mégis mindent átalakít, hatalmas nagy erővel bír, amivel mindent maga köré rendez, amely nemcsak a karácsonyi kisdeddel, hanem minden kisgyermekkel így van, hiszen Jézus is úgy teremt csodát, hogy belőlünk hívja elő – nemcsak a bölcsőben, felnőttként is.

A gyertyagyújtást követően a Makói Óvoda készült adventi műsorral, majd a Mikulás is megérkezett, aki ajándékot is hozott, továbbá a szánjára is felülhettek a gyerekek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest