Hagyományos Mikulás ünnepségét tartotta szombat este a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat, ahol a vidám hangulatról a Haramia zenekar gondoskodott.

Mint Simon Zsolttól megtudtuk, az ünnepségnek nagy hagyománya van, amit a tavalyi időközi választást követően tavaly is megtartottak, és idén is megszervezték.

– Leginkább a közösségformáló erőre összpontosítunk, mivel a gyermekek a legfontosabbak számunkra, mivel ők a jövő nemzedéke – emelte ki az alelnök. Mint hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy aki szociálisan hátrányos helyzetű, az is megtapasztalhassa, hogy a Mikulás családias körülmények között, bőségben hogyan telik.

Az esten a vidám hangulatról a Haramia zenekar gondoskodott, de a mikuláscsomagok is gazdára találtak, továbbá gyümölcsökkel, kaláccsal és szendvicsekkel is készültek a megjelenteknek. Mint az alelnök elmondta, mintegy kétszáz főre számítanak, leginkább a Honvédban, hátrányos helyzetben élőkre fókuszáltak, de a közösségi médiában is meghirdették a rendezvényt, hiszen mindenkit szeretettel vártak.

 

A Mikulás ünnepség mellett ráadásul a helyi alapítványokkal és az egyházzal összefogva a hátrányos helyzetben élőket is szeretnék megsegíteni karácsony előtt. Mint Simon Zsolt rámutatott: a céljuk az integráció, hogy azok, akiknek nehezebb a sorsuk, ők is be tudjanak épülni a többségi társadalomba, ebben több segítségük is van, tanfolyamokat indítanak, továbbá a hagyományok őrzése is nagyon fontos számukra.

Az ünnepségen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester, illetve Hadik György és Varga Ferenc önkormányzati képviselők. Varga Ferenc portálunknak elmondta, nagyon örül, hogy jó viszont ápolnak a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzattal. Az est létrejöttét támogató képviselő továbbá kiemelte: fontosnak tartja a közösségnek az összetartását, összekovácsolását is, illetve hogy azok a gyerekek, akik nem tapasztalhatják meg a Mikulás ünnep örömét, azok így be tudják pótolni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest