Hírek Kék hírek Térség

Négymilliós értéket loptak a külföldi gépkocsifeltörök

Három hét alatt összesen 11 autót tört fel és fosztott ki az a 31 és 23 éves külföldi állampolgár, akiket csütörtökön tetten értek a rendőrök. A kár 4 millió forint. Fotó: police.hu

A szegedi rendőrök elfogtak két külföldi férfit, akik összesen tizenegy járműből tulajdonítottak el szerszámokat, szerszámgépeket és használati tárgyakat mintegy 4 millió forint értékben a Tisza-parti városban. Lopás miatt kell felelniük.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a 31 éves gyanúsított  november 14-e és december 5-e között nyolc alkalommal egyedül, majd három esetben 23 éves társával együtt tört fel autókat Szegeden. A gépjárművekből szerszámokat, szerszámgépeket, laptopot, valamint készpénzt tulajdonítottak el több mint 4 millió forint értékben.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket csütörtökön tetten értek, miközben újabb bűncselekményt kíséreltek meg elkövetni. Elfogásukat követően előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.

A rendőrök kihallgatásukat követően őrizetbe vették a gyanúsítottakat és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.