Már csak a pótmunkák: vízóra kialakításokra, utcai térburkolásra és az elektromos hálózat fejlesztés vannak hátra. A helybéliek már nagyon várják hogy megnyíljon, az önkormányzat az őstermelők értékesítésének fellendülésére számít. Januárban nyithat a piac.

1,7 millió forintot biztosított legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület az új termelői piac víz és szennyvízbekötés pótmunkáira: vízóra kialakításokra, utcai térburkolásra és az elektromos hálózat fejlesztésre. Arról, hogy ezeket el kell végezni, az önkormányzat már korábban is tudott, s a munkálatok most váltak aktuálissá.

A piac a helyben kínai boltnak ismert épület mögötti, régóta üres portán épül. A művelődési ház és könyvtár épületével átellenben álló ingatlan előtt álló lángossütőt és a zöldségest szeretnék beterelni abba az új, két üzlethelyiséggel rendelkező épületbe, mely a piac egyik fő attrakciója lesz, s az üzlethelyiségek mellett itt lesz majd a férfi, női és mozgáskorlátozott mosdó és más kiszolgáló helyiségek.

A Szent László utca 17. szám alatt lévő piac egyénként összesen 87,13 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkezik. A piacon fedett és nem fedett standok szolgálják majd az eladók és a vevők igényeit. A piac területe parkosítva lesz, és építettek befelé egy szervizutat is a járműveknek. Az önkormányzat nettó 35 millió 458 ezer forintot nyert az építkezésre. A kiírt közbeszerzési eljárást a makói Maros Projekt Kft. nyerte 38 millió 962 ezer forintos ajánlatával nyerte el a kivitelezési munkálatokat. Erről még június 27-i rendkívüli ülésén döntött a helyi képviselő-testület, mely a két összeg különbségét, azaz a 3 millió forintot önerőként biztosítja a beruházáshoz.

A munkálatok befejezését eredetileg november végére tervezték, azzal, hogy addigra a szükséges engedélyek is megérkezhetnek. Hajnal Gábor polgármester most azt mondta, hogy minden bizonnyal januárban nyit majd a piac, a bérlők is akkor költöznek bele.

***

A piacépítés egyébként része annak a 200 millió 292 ezer forintos beruházássorozatnak, mely keretében egyszerre újította fel ugyanaz a kivitelező a bölcsőde, az „Öreg” óvoda, az öregek napközi otthona és az Egészségház épületét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest