A diabéteszes gyerekeknek horgolt Katica kulcstartókkal díszítettek fel két „fenyőt” is ma délelőtt a földeáki nyugdíjas klub tagjai a helyi könyvtárban, hogy ezzel is segítsék a gyulai kórház kis pácienseit. Még a Mikulás is meglepte a nagymamákat és a szervező Aranyanyukat.

Két aranyanyu, a földeáki Molnárné Gardi Katalin, illetve dr. H. Nagy Katalin, a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért elnökhelyettese vendégeskedett a földeáki könyvtár nagymamaklubjában ma délelőtt. Nem véletlen, hiszen a nagyik rendszeresen horgolnak koraszülöttek számára polipokat, kiskabátokat, illetve a cukorbeteg gyerekeknek katicabogár kulcstartókat.

Ez utóbbit már nem először készítettek az alapítványnak, mely a gyulai kórházban fekvő, vagy kezelés alatt álló cukorbeteg kisgyerekek napjait dobja fel ezzel az ajándékkal.

– Tavaly jöttünk először a Diaboló Alapítvány képviseletében a Kavar a nagyi csapatához. Akkor ezek az aranyos nagymamák a drága cukorbetegeim számára Katica kulcstartókat készítettek. A tavalyiak, melyek hihetetlen sok előkészület és próba után készültek el, egy egész fenyőfát töltöttek meg. Ezek azonban már gazdára találtak. Úgy gondoltuk, ha már a nagymamák az idén is nagyon készültek az újabb átadóra, akkor mi sem jöhetünk üres kézzel – mondta dr. H. Nagy Katalin, a gyulai kórház csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermektüdőgyógyász és diabetológus szakorvosa.

A Richter Aranyanyu-díjas főorvos elmondta, hogy az idén elkísérte a legnagyobb támasza Seresné Szabó Ágnes dietetikus is erre az alkalomra. – Ez a kezdeményezés visszanyúlik az Aranyanyu mozgalomhoz – folytatta. – Földeák Aranyanyujával, Molnárné Gardi Katalinnal egy kellemes beszélgetés során kerültem szorosabb kapcsolatba, így derült ki, milyen fantasztikus csapat működik a földeáki könyvtárban. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a cukorbeteg gyerekeket és Katika könyvári csapatát. Ebből született meg a tavalyi Katica átadás. Mivel azonban azok elfogytak, mert nagyon sok cukorbeteg gyerekhez elkerültek, most visszahoztunk egy üres fenyőfát, hogy azt újra megtöltsék 50-60 katicával – mondta az Aranyanyu.

A Békés megye különböző településeiről érkezett cukorbeteg gyerekek: Kaluzsa Balázs, Balogh Dorina, Horváth Hanna valamint a szlovák nyelvű népdalt éneklő, s közben citerán játszó Kársai Flóra és Jancsó Viktória szép ki műsort adtak a földeáki nagyiknak. De mielőtt nekikezdhettek volna, betoppant a Mikulás, Rebeka unokájával együtt, hogy örömöt és egy kis édességet hozzon mindenkinek. Így ő is végighallgatta a gyerekeket.

– Örömteli és hálás vagyok azoknak, akik kis kardigánokat, polipokat és katicákat horgolnak, hogy ezzel segítsenek a beteg gyerekeknek – mondta a Katica-napon jelenlévő Hajnal Gábor polgármester, aki a jó isten áldását kérte azokra, akik segítenek a beteg gyerekeken.

Molnárné Gardi Katalin Aranyanyu pedig azt mondta, hogy nyert a közösség azzal, hogy ők aranyanyuk lettek. Megköszönte a nagymamák támogatását, hangsúlyozva, hogy senkit sem kellett agitálni, amikor megtudták, kiken kell segíteniük, majd mikor találkoztak is a beteg gyerekekkel, az nagy motivációt jelentett számukra.

A horgolt Katica kulcstartókkal az idén nem egy, hanem két fácskát is feldíszítettek a nagymamák, akiknek egy cukorbeteg Békés megyei anyuka finom süteményt küldött.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest