A fővárosiak még mindig nem kaphatnak komplex képet arról, hogy Karácsony Gergelyék valójában mennyi közpénzt fordítanak holdudvaruk fenntartására – írja a Magyar Hírlap.

Gyurcsány Ferenc, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely olyan látványosan alakította át balliberális kifizetőhellyé a fővárost, hogy az már a 24.hu-nak is szemet szúrt. Ahogy arról beszámoltunk, a leglátványosabb pozícióhalmozás és közpénzszórás az őszi önkormányzati választás után a Karácsony vezette fővárosi önkormányzatnál, valamint a DK, az MSZP és a Momentum által irányított kerületekben történt. Kiszámoltuk: csak az alpolgármesteri illetménynövekedés közel egymilliárd forintos pluszkiadást generál az újonnan felálló önkormányzatoknak, ugyanakkor hangsúlyoztuk, a budapestiek még mindig nem kaphatnak komplex képet Gyurcsányék közpénzszórásaiból, mivel a polgármesteri, alpolgármesteri bérek mellett megemelték az ellenzéki kerületek képviselő-testületi tagjainak illetményeit, de ehhez kapcsolódnak azok a kinevezések is, amelyek a balliberális holdudvart juttatják pozíciókhoz, kifizetőhelyekhez a fővárosi és a kerületi cégeknél. Példaként említhetjük Draskovics Tibor, Lakos Imre és Havas Szófia újdonsült pozícióit, amelyek öt év alatt több tízmillió forint közpénzt emészthetnek majd fel.

A 24.hu tegnap azt írta: a fővárosi adófizetőknek évi egymil­liárd forintba kerülnek az új kerületi vezetők, vagyis a portál az alpolgármesteri pozícióhalmozásból eredő bértöbblet mellett belekalkulálta a polgármesteri illetményeket is. Lapunk is hangsúlyozta, a legdrágább városrészek közé szinte csak a szivárványkoalíció által irányított kerületek tartoznak. Ilyen Újbuda, ahol a korábbi kettő helyett négy alpolgármestert nevezett ki a DK-s László Imre, a kerület bérköltsége így 66 millió forint lett évente. Hasonló a helyzet Óbudán, az MSZP-s Kiss László növelte háromról ötre a helyettesek számát, amelynek köszönhetően évi 63 millió forint lett a bérköltség. Csakúgy, mint a szo­cia­lista irányítású Pestszentlőrincen, ahol a korábbi három helyett négy alpolgármestert választott az ellenzéki többségű képviselő-testület. Bár Zuglóban is csak eggyel nőtt a helyettesek száma, a bérköltség a legmagasabbak közé tartozik.

 

Forrás: Magyar Hírlap | Borítókép: archív fotó

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest