A férfi rendszeresen bántalmazta élettársát és annak édesanyját, az előbbit többször is meg akarta szúrni egy késsel, az utóbbinak életveszélyes sérüléssel járó koponyatörést, illetve kulcscsonttörést okozott.

Az emberölés kísérlete miatt a Szegedi Törvényszék előtt első fokon folyó eljárásban a bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását az ítélet meghozataláig. A végzés ellen az elkövető fellebbezett, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás megszüntetését azonban nem tartja indokoltnak.

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki az élettársára és annak édesanyjára támadt. A Szegedi Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának meghozataláig.

A vád szerint az italozó életmódot folytató terhelt évek óta, ittas állapotban, a közös lakásukban rendszeresen bántalmazta az élettársát és annak édesanyját. A terhelt 2018 novemberében az élettársát földre rántotta és a nála lévő késsel megfenyegette, hogy megöli. Miután a lakásban tartózkodó ismerősük kicsavarta a kést a kezéből, a terhelt újabb késeket vett magához és még kétszer rátámadt az élettársára, de azt az ismerősük mindkét esetben megakadályozta. Az ezen cselekmény elkövetése miatt elrendelt távoltartás sem tartotta vissza a terheltet attól, hogy néhány héttel később megjelenjen a sértettek lakásán. Veszekedés után az élettársa édesanyját olyan súlyosan bántalmazta, hogy életveszélyes sérüléssel járó koponyatörést, illetve kulcscsonttörést szenvedett.

A letartóztatásban lévő férfit korábban már két alkalommal elítélték testi sértés bűntette miatt. A jelen ügyben vizsgált cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt látszik elkövetni, illetve részben azután követte el, hogy egy másik büntetőeljárás indult ellene. Ezért alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. A Szegedi Törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartó határozata ellen a vádlott jelentett be fellebbezést.
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság végzését törvényesnek tartotta, ezért annak helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblának.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest