Hírek Makó

Városüzemeltetési tanácsnokként is dolgozik Mágori András

Sok konkrét feladattal foglalkozik majd a következő öt évben a képviselő testületbe újonnan bejutott Mágori András, aki Varga Ferenccel megosztva kapta a városüzemeltetési tanácsnok pozíciót.

A választások utáni első testületi ülésen osztották ki a tanácsnoki pozíciókat, Makónak a széleskörű területre tekintettel két városüzemeltetési tanácsnoka is lett. Mint Mágori Andrástól megtudtuk, számos konkrét területet felügyel majd, illetve olyan feladat is van, amit önként vállalt.

Hozzá tartoznak a közvilágítás problémái, amely egyébként városi szinten fejlesztés előtt áll, és a makóiakat egyik legjobban foglalkoztató téma, a Rákosi út és az elkerülő kereszteződésében lévő körforgalom ügye.

– A Magyar Közút próbálja bagatellizálni, de ezt meg fogjuk oldani. – nyomatékosította portálunknak Mágori András.

A külterületi utak felújítása, és a városi kamerarendszer is a feladatkörébe tartozik, utóbbival kapcsolatban elmondta, erre a célra minden évben 20 millió forintot fognak elkülöníteni, így a ciklus végére 100 millió forintból egy korszerű technikai színvonalú térfigyelő rendszer lesz Makón.

A képviselőtől megtudtuk, azt is vállalta, hogy minden tőle telhetőt megtesz a Bogárzói templom felújítása érdekében, ám hangsúlyozta, erre nagyon nehéz forrást találni. Az épület és a környezete azonban megérdemelné, hogy felújítsák, emelte ki portálunknak.