Hírek Makó

Karácsonyi ünnepséget tartott a HONSZ Makói Csoportja

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége Makói Csoportjának ünnepi találkozóján a Szép Szavak Köre is műsorral készült.

Mint Kollár Ibolya portálunknak elmondta: a hadigondozásnak hagyománya és múltja van, és jelene is kell, hogy legyen, amelyhez fontos, hogy még többen jelentkezzenek a még élők közül. A makói csoport elnöke rámutatott: megkapták már a segélyt, illetve a hadiözvegyek a kiegészítést, de ez nem volt mindig így – a jogfosztás 1950-től ’94-ig tartott, és bár jött a kárpótlás, véleménye szerint ahhoz, hogy mindenkinek jó legyen, ahhoz összefogás kell.

A tagok létszáma kapcsán elmondta: a legutóbbi alkalmon mintegy 20-an jelentek meg, és bár nagy a természetes fogyás, elkezdtek a harmadik generációsok, az unokák is jelentkezni. A mostani alkalmon a karácsonyi gondolatok mellett egy hadirokkant versét is előadták, hiszen nemrégiben volt a hadigondozottak világnapja.

– Nagy öröm számomra, hogy mint az előző években is, ismét részt vehetek a klub karácsonyi ünnepségén, és néhány mondatban köszönthetem őket. Nagy megtiszteltetés számomra, hiszen mindig is szívesen viseltem a klub helyzetét és sorsát – fogalmazott Kovács Sándor, aki évente mintegy húszezer forinttal is támogatja a klub működését. Emellett – mint felidézte – nagymértékben segítette a katonatemetőkben a hadisírok felújítását is, amelyben fizikailag, és annak megszervezésben is részt vett, amelynek megújítása kapcsán örömét fejezte ki, továbbá rámutatott: a második világháborúsakat még meg kellene újítani.