Hírek Makó

A Mikulással tartották első idei edzésüket a jégkorongozók

Végre megnyitott a makói jégpálya, ami nagy könnyebbséget jelent a gyerekeknek, mert eddig Szegedre jártak edzésre, mondta el portálunknak Asztalos Péter. A Figyi Caffe Mikulása ajándékot is vitt az első edzésre.

Asztalos Péter és Gyarmati Roland nemrég vette át a Maros Télisport Egyesület vezetését, mint megtudtuk, az első feladatnak a civil szervezet működésének stabilizálását tartják, ám ezen kívül a toborzásra is nagy hangsúlyt szeretnének fektetni többek között a jégkorong csapatba is.

Ebben nagy segítség lesz számukra, hogy január 14-én a Magyar Jégkorong Szövetség két makói iskolát is meglátogat majd. A jégpályán ebben az évben még egy jégdiszkót is tartanak majd, azt szeretnék, ha minél többen lejönnének a pályára, hiszen közülük kerülhetnek ki a fiatal jégkorongosok.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az edzéseket eddig Szegeden kellett tartaniuk, ami a szülőknek is sok nehézséget jelentett, azonban mostantól már Makón is van erre lehetőség a jégpályának köszönhetően. Asztalos Péter egyébként minden gyereknek jó szívvel ajánlja a korcsolyázást, és a jégkorongot is, ami jót tesz a légúti betegségek megelőzésének is.

– A jégpálán száraz hideg van, a mi gyerekeink sosem betegek. Az pedig egy sztereotípia, hogy a jégkorong egy veszélyes sport, statisztikák mutatják, hogy semmivel nem veszélyesebb, mint a kézilabda, nincs több sportsérülés. A gyerekek fel vannak öltözve, a testi kontaktus tilos, de ha mégis megtörténik, annyi védőfelszerelés van, hogy szinte soha nincs sérülés. – mondta el portálunknak az elnök.

Az első edzésre a Figyi Caffe Mikulásgyára is ellátogatott, hogy egy-egy házizsákkal és édességgel lepje meg a gyerekeket. Csőke Norberttől megtudtuk, igyekeznek hozzájárulni a mezek és korcsolyák költségéhez, hiszen a jégkorong nem olcsó sportág, ezzel is szeretnék könnyíteni a szülők terheit.