A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki idén áprilisban Szatymaz külterületén ütközött a Budapest felé közlekedő Intercityvel.

A vád szerint a vádlott 2019. április 24-én, 16 órakor, Szatymaz külterületén, az egyik, fénysorompóval ellátott vasúti átjárón akart áthajtani személyautójával. A vádlott nem fokozott óvatossággal közelítette meg a vasúti átjárót és emiatt nem észlelte a fénysorompó piros jelzését. Fékezni is csak akkor kezdett, amikor a mellette levő utasa felkiáltva figyelmeztette őt a közelgő vonatra. A kései fékezés miatt a vádlott az autóval a sínre hajtott és összeütközött a Budapest felé mintegy 100 km/h sebességgel közlekedő, hét személyszállító kocsiból álló vonattal. A mozdony vezetője mintegy húsz méterről észlelte az átjáróba behajtó vádlottat és gyorsfékezést alkalmazott.  Az ütközést már nem tudta elkerülni, mintegy háromszáz méter múlva állt meg.

Az ütközés következtében a vádlott az autójával kiszakította az egyik fényjelző berendezést. A vonaton mintegy százhúsz személy utazott, az ütközés következtében senki sem sérült meg. A baleset miatt közel egy millió forintos kár keletkezett a megsérült mozdonyban és személyszállító kocsiban.

Az ügyészség a férfit a vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest