Délelőtt a három évesnél kisebbeknek, míg délután a nagyobb gyerekeknek vitt ajándékot a Faluházba a nagy szakállú. Persze az idén sem feledkezett meg rászorulók de a közfoglalkoztatottak családjairól sem…

Vidám hangulatban, de kissé megszeppenve fogadták a legkisebb, a három évesnél is fiatalabb apátfalvi gyerekek ma délelőtt a faluházi ünnepségre betoppant Mikulást. Volt, aki meg sem mert mukkanni, akadt aki szorosan kapaszkodott édesanyjába vagy édesapjába, s akadt olyan kicsi is, aki szájtátva figyelte a nagy fehér szakállat, piros köpönyeget, piros sapkát viselő Télapót, hogy az mit csinál.

És a Mikulás nem kérette sokáig magát, feneketlen zsákjából minden gyereknek hozott ajándékot. A legügyesebbek/legnagyobbak/legbátrabbak pedig még a térdére is ülhettek, hogy közös fotón örökíthessék meg őket a nagy szakállúval. Igaz akadt olyan csöppség aki először nem akart a Mikulás ölébe ülne, aztán nem nagyon szeretett/óhajtott volna leszállni onnét, annyira megtetszett neki az a fehér lobogó szakáll… Végül, nagy nehezen mégis sikerült az édesanyjának lecsalogatnia a földre.

Délután már a nagyobb gyerekek várták ugyancsak a Faluház nagytermében magát a Mikulást, aki műsorral érkezett a helyszínre, hogy a csomagok mellett ezzel is kedveskedjen nekik.

Az önkormányzat által rendezett faluházbeli Mikulásjárás egyébként nem újdonság a faluban, hanem hagyomány, ahogy az is, hogy a község csomagjait is ő kézbesíti valamennyi helybéli gyereknek.

Az apátfalvi önkormányzat a rászoruló, illetve a közfoglalkoztatottak családjait is meglepte egy-egy Szent Miklós-csomaggal – ugyanúgy, ahogy azt tette az előző esztendőkben is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest