Ismét nagyon komoly fejlesztés előtt áll a makói sportélet, nemcsak egy táncegyüttes, egy nagy család a Forgatós, Lázár János szerint a Ménesbirtokot nem csak fejleszteni, megmutatni is kell – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően 100 millió forint TAO keret érkezett a MUFC-hoz, amivel két újabb sportfejlesztés valósulhat meg Makón, mondta el portálunknak Czirbus Gábor alpolgármester.

Kamaracsoportként indult, mostanra pedig mintegy 110 tagot számlál az idén jubiláló Forgatós Táncegyüttes, amely hamarosan egy ünnepi gálával koronázza meg az elmúlt tíz évet. A kezdetekről, a legemlékezetesebb pillanatokról, és arról, hogy miért is egy nagy család a Forgatós, arról Doktor Lászlóval, a Népművészet Ifjú Mesterével, Arany sarkantyús táncossal, pedagógus-etnográfussal, a Forgatós Táncegyüttes alapítójával és művészeti vezetőjével és Doktor-Bagaméri Andreával, az együttes asszisztensével beszélgettünk.

Védelmi igazgatási konzultáción vett részt Farkas Éva Erzsébet, a polgármester ezután megtekintette Szegeden a Helyi-ség elnevezésű üzletet, ahol az országban egyedülálló módon közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árulnak.

December elsején a nemzeti csapatbajnokság 3. fordulója győzelmet hozott az I. és a II. osztályban is a Duocor-MSVSE Sakk Szakosztálya tagjainak. Hazánk legrangosabb, tízcsapatos versenyén szépen lépdelnek előre a makóiak.

Rendkívüli testületi ülésen mutatkozott be a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. új vezérigazgatója a mezőhegyesi képviselő testületnek. Lázár János az állami cég felelősségéről és fejlesztéseiről is beszélt a település vezetésének.

Idős asszony vesztette életét gázrobbanásban Csanádpalotán: halálos áldozata is van annak a tűzesetnek, amely kedden éjszaka történt Csanádpalotán. Éjfél után érkezett a lakossági bejelentés, miszerint teljes terjedelmében ég egy parasztház a Vörösmarty utcában.

Négy járda- és útépítési pályázatot is beadott a maroslelei önkormányzat a Magyar Falu Programba. A Pacsirta utca járdaépítését célzót megnyerték, ami ötmillió forintot jelent, a másik három pedig egyelőre várólistára került.

Gyertyámoson is sikert aratott a Csurgó néptánccsoport: a királyhegyesi néptánccsoport egy falunapi programon lépett fel, Csanádpalota egyik romániai testvértelepülésén.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest