A fürdő fejlesztése érezhetően hatással van a belvárosi ingatlanárakra is, a közvetlen közelében lévő, nagyobb, vendéglátásra is alkalmas ingatlanok közül több átlépte a 100 millió forintos határt. Utánanéztünk néhány településen mennyit számíthat egy népszerű fürdő vonzereje a vállalkozásoknak.

A küszöbön álló Hagymatikum beruházás nem csak a fürdőnek lesz egy komoly előrelépés, érezhetően hatással lesz a város más gazdasági szereplőire is, főként a vendéglátásban, és a szolgáltató szektorban. A korábbi évek növekedése is igen számottevő, elég ha csak arra gondolunk, hogy idén már több mint 50 ezer vendégéjszakát töltenek el turisták a városban, és több mint 70 szálláshely működik a városban.

Makó viszont nem hogy nem vesz vissza a lendületből a turizmus fejlesztésében, hanem nagyobb sebességre kapcsol: mint az utóbbi hónapokban több fórumon is elhangzott, a következő kitűzött cél a 200-250 ezer vendégéjszaka, ami 2030-ra elérhetővé válhat.

Ez a felfokozott hangulat az ingatlanpiacon is érezhető, ami bizony a fürdő közelében lévő ingatlanok árának növekedésével is jár. Az ingatlantajolo.hu oldalon néztünk utána az áraknak, több települést összehasonlítva kereskedelmi célú, illetve arra használható, belvárosi ingatlanokat kerestünk.

Ez a Hagymatikum közvetlen szomszédságában lévő ingatlan például már jóval átlépte a 100 milliós határt. Jelenleg is apartmanként üzemel, 8 szobával 120 millió forintért kínálják.

Szintén nagyon közel van a fürdőhöz ez a két ingatlan, amit egyben kínálnak eladásra, mintegy 103 millió forintért. A hirdetésben itt is szerepel, hogy teljes mértékben alkalmasak arra, hogy komoly vendéglátóhelyet alakítsanak ki benne.

Megpróbáltunk hasonló célú ingatlanokra rákeresni más városokban, Mórahalmot például biztosan nem kell bemutatni senkinek, a város szintén híres a fürdőjéről, és nagy mértékben épít a turizmusra hosszú évek óta.

A fürdőhöz közeli, már működő, bejáratott apartmanházat itt már mintegy 65 millió forintért kínálnak eladásra. Makó lényegében Gyulához szeretne közel kerülni, felzárkózni a turizmust tekintve hosszabb távon, a Várfürdőhöz közeli apartmant itt 90 millió forintért árulnak. Kíváncsiságból szétnéztünk még Hajdúszoboszlón is, amely szintén nagyon híres fürdőváros. Ehhez mérten nem olcsók az ingatlanok sem, ezt a fürdőövezetben lévő, 2004-ben épült, tehát alig 15 éves apartmanházat például 110 millió forintért hirdették meg.

Bár az ingatlanpiacon rengeteg féle, és méretű kereskedelmi ingatlant találtunk, a kínálatból tökéletesen látszik, hogy Makón mostanra gyakorlatilag felzárkóztak az ingatlanárak más, híres fürdővárosokhoz. Ebben egyértelműen nagy szerepe van a fürdőbővítési beruházásnak, és annak, hogy a piac azt látja, a város a közeljövőben nagy turisztikai fejlődés előtt áll.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest