Rendkívüli testületi ülésen mutatkozott be a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. új vezérigazgatója a mezőhegyesi képviselő testületnek. Lázár János az állami cég felelősségéről és fejlesztéseiről is beszélt a település vezetésének.

Az országgyűlési képviselő elsőként gratulált a település megválasztott képviselőinek és új polgármesterének, valamint sok sikert kívánt a következő öt éves munkához. Lázár János emellett azért is érkezett a testületi ülésre, hogy bemutassa a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. új vezérigazgatóját, és beszéljen a fejlesztések adta lehetőségekről.

Lázár János kiemelte, az állami vállalatot 30 évig folyamatosan széthordták, ezzel lényegében elveszítette a versenyképességét, szinte működőképességét is, így joggal merült fel a tulajdonosban korábban, hogy mi értelme van ilyen körülmények között ezt a munkát folytatni, ám végül a kormány egy új stratégiát vázolt fel, aminek a célja, hogy 5 éven belül Magyarország legjobb, 10 éven belül Európa egyik legjobb agrárvállalkozása legyen.

Ehhez nem elég azonban az elmúlt három évtized hiányosságait pótolni, fel kell készíteni az agrárium területén történő változásokra is a céget.

– 2016-ban onnan kezdtünk, hogy a szocialisták által 2004-ben értékesített céget vásárolta vissza a magyar állam, ami üres volt, és rossz gépekkel működött. Ezt kellett tartalommal megtölteni, hogy a 10 ezer hektáron gazdálkodni tudjon. – mondta el a képviselő.

A kormányt sikerült arról meggyőzni, hogy ha már megtartotta a földterületet, akkor forrásokat is biztosítson a cég fejlesztésére, ebben nagyon fontos állomás volt a vetőmagüzem visszavásárlása 8,5 milliárd forintért, hiszen a ménesbirtok 2500 hektáron vetőmagtermesztésre van beállva.

Lázár János hangsúlyozta, a magyar államnak hosszú távon az a célkitűzése, hogy ha szükséges, akkor vetőmagtermelés tekintetében az ország önellátó legyen, a cég pedig lényegében képes arra, hogy a Magyarországon 400 ezer hektáron termelt kukorica vetőmagját Mezőhegyesen előállítsa. Az állam elvárása, hogy a cég profitot termeljen, emelte ki a képviselő, ám osztalékot nem szándékozik belőle kivenni a tulajdonos, ellenben számos közfeladat ellátásával bízta meg.

 

 

Ezek közül az egyik, hogy valóban mintagazdaságot építsenek, vagyis ami megvalósul, az bemutatható legyen a magyar agrárszereplőknek. Lázár János erre példaként a szarvasmarha telep fejlesztését emelte ki, amely beruházás folyamatban van, 2020 első félévében az első istálló átadásra kerül. Ez Magyarország legmodernebb telepe lesz, megtekinthető, tanulmányozható módon. A fejlesztések bejárhatósága azonban azt is jelenti, hogy plusz funkciókat kell megteremteni, ami minden beruházást 20-30 százalékkal drágít majd.

Szintén közfeladata lesz a cégnek az oktatás fejlesztése és támogatása is, elrendelték a tanításra használt épületek teljes felújítását, a közbeszerzési eljárás ennél folyamatban van, várhatóan még az idén lezárul, 2020 első negyedévben átadásra kerülhet a munkaterület. Egy tornacsarnok is épül majd Mezőhegyesen, amelyet mindenki tud majd használni.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek gondoskodnia kell a Nonius és Gidrán ménesek fenntartásáról, és a lovaskultúra népszerűsítéséről is. Ehhez kapcsolódóan felmerül Mezőhegyes turisztikai jelentősége, ám Lázár János szerint a közeljövőben elsősorban azokat kell megcélozni, akiknek van valamilyen kötődése, érdekeltsége a mezőgazdaságban, az is lehet akár 1 millió ember Magyarországon.

– A reális célkitűzés az ő megcélzásuk, jöjjenek el egy hétvégére Mezőhegyesre, nézzenek szét a Ménesbirtokon. – összegzett a politikus.

Elmondta, a város anyagi helyzetét is javítani kell, a Ménesbirtok ebben azzal tud segíteni, ha azokat a telkeket, ingatlanokat, amelyekre nincs szüksége, nincs célja vele az önkormányzatnak, de cég fejlesztéséhez szükségesek, piaci áron eladják a vállaltnak. Lázár János azt kérte a polgármestertől, minél hamarabb állítsanak össze egy olyan csomagot, amit a cég átvehet, ezzel is növelve a város fejlesztésre fordítható alapját.

Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. új vezérigazgatója megerősítette, hogy a jövőben várható fejlesztések a cég életében olyan nagyságrendűek, amit minden itt élő érzékelni fog az életszínvonal javulásában.

Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni tette hozzá, hogy a vállalaton belül nagy lépésváltásra van szükség a munkavállalói szemléletben is, mert mit sem ér a fejlesztés, ha régi módszerekkel dolgoznak benne.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest