Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Jótékonysági vacsorát szervez a Nyugi Bár egy súlyos beteg lánynak, Czirbus Gáborék egész decemberben a karácsonyra hangolódnak otthon, megújul  az óvoda konyhája Apátfalván, Lázár János munkáját az építész kamara is elismerte. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

A polgármester is csatlakozott Czirbus Gábor alpolgármesterhez és Botlik Anita képviselőhöz  az utalványok átadásában, amelyről közösségi oldalán számolt be.

A Luca napi jótékonysági vacsora teljes bevételét Szőke Rékának ajánlotta fel a Nyugi Bár, a mozgásszervi és idegrendszeri betegséggel küzdő lányt hetente kétszer vinnék el a Hagymatikumba, ahol gyógytornászok is foglalkoznának vele.

Az alpolgármester a választások után sem tett le a körzetében élőkkel való beszélgetésről, a kéréseket folyamatosan jegyzi. Otthon már jóval karácsony előtt elkészül az első bejgli és mézeskalács, az ajándékokat viszont nem veszik, hanem a Jézuska hozza, mondta mosolyogva portálunknak Czirbus Gábor.

Harmincnyolcmillió forintot nyert az apátfalvi önkormányzat a Belügyminisztérium egyik pályázatán, kétmillió forint önrészt pedig álltak. Ebből teljesen modernizálják majd a Dózsa György utcai óvoda főzőkonyháját. A munkálatok az óvoda nyári zárva tartása alatt zajlanak majd.

Példátlan előrelépés történt az építészet és az építés megújítása terén az elmúlt években. A Magyar Építész Kamara éremmel ismerte el Lázár János munkáját.