A királyhegyesi néptánccsoport egy falunapi programon lépett fel, Csanádpalota egyik romániai testvértelepülésén.

– A csanádpalotai önkormányzat által léphettünk fel a gyertyámosi falunapon. A Temes megyei falu ugyanis testvér települési kapcsolatokat ápol Csanádpalotával. A királyhegyesi „Csurgó” Hagyományőrző Néptánccsoport harmincnyolc tagja közül húszan utaztak ki a palotai delegációval, azaz Debreczeni István polgármesterrel és feleségével, Haluska Margittal, a csanádpalotai művelődési ház igazgatójával, s néhány önkormányzati képviselővel. A táncos gyerekeink ez alkalommal nem jöttek velünk és néhány felnőtt tagunk is hiányzott – mondta Fülöp Boglárka néptáncoktató, a néptánccsoport vezetője.

– Dél-alföldi táncokat, kalocsai karikázót és vajdaszentiványi verbunkot adtunk elő. Nagyon tetszett a műsorunk a községnek, ahhoz képest, hogy hűvösebb fogadtatásra számítottunk, nagy sikert arattunk. Ez utóbbinak természetesen mindannyian örültünk, ráadásul ez a program is jól összerázta a csapatunkat, ahogy minden utazás. Gyertyámoson első alkalommal léptünk fel – tette hozzá Fülöp Boglárka néptáncoktató. A királyhegyesi „Csurgó” Hagyományőrző Néptánccsoport vezetője szerint a fiatalokból (a felnőttek közül a legfiatalabb 22, míg a „legidősebb” 55 éves) álló csapatot a jókedv tartja össze, s az, hogy szeretnek táncolni, azért járnak a próbákra, hogy tanuljanak…

***

A királyhegyesi „Csurgó” Hagyományőrző Néptánccsoport egyébként két éve, 2017-ben alakult fiatal anyukákból, lányokból, férjekből, apukákból. Céljuk, hogy tartalmas életközösséget alakítsanak ki maguk körül a kistelepülésen.

A királyhegyesiek számos alkalommal láthatták és láthatják is őket, hiszen nem csak a múlt szombati első adventi gyertyagyújtáskor adtak fergeteges műsort, de az összes adventi gyertyagyújtás részesei lesznek, ugyanígy.

A királyhegyesi „Csurgó” Hagyományőrző Néptánccsoport egyébként Budapesten a Pajtaszínház program keretében a Nemzeti Színházban lép majd föl, a tervek szerint jövő január 26-án.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest