Négy járda- és útépítési pályázatot is beadott a maroslelei önkormányzat a Magyar Falu Programba. A Pacsirta utca járdaépítését célzót megnyerték, ami ötmillió forintot jelent, a másik három pedig egyelőre várólistára került. A kép illusztráció!

– A Pacsirta utca járdaépítésére nyertünk pályázati forrást a Magyar Falu Programban. A szintén ide benyújtott pályázatunk, mint általában a többi kistelepülés esetében, várólistára került – mondta portálunknak Drimba Tibor, Maroslele polgármestere. Hozzátette, az utóbbiak a belterületi utak rendbetételét célozták.

***

A község október 13-án megválasztott polgármestere a korábban portálunknak adott interjúban elmondta: nagyon fontosnak tartott programeleme a temető rendbetétele, ahol jelenleg csupán egyetlen egy vízvételi lehetőség van: fent, lent a végén viszont nincs. A ravatalozó részt ugyan felújították, s előtte van egy kiburkolt tér, de ezen kívül nincs járda és lassan már temetkezési hely se. Mivel a temető az önkormányzaté, de azt egy cég üzemelteti, ezért a polgármester szeretné őket is bevonni a sírkert kis átalakításba. A község korábban már benyújtott egy pályázatot a Magyar Falu Programba a temető korszerűsítésre, illetve a járdaépítésre.

Drimba Tibor azt ígérte, jövő tavasszal az első között látnak neki a munkálatoknak, hogy a temető megközelíthetőségét is megkönnyítsék. Nagyon rossz ugyanis az odavezető út, használható járda pedig nincs. És tavasszal újítják fel a Makói és a Béke utca érintett részeit, melyekre már megnyert pályázatuk is van.

De szeretnének létrehozni egy ifjúsági klubot is a kívülről felújított egykori jegyzői házban. A templommal szemközti sarki épület belsejének felújítására is keresnek forrást. Szeretnének továbbá esetleg a templom körül kialakítani egy futópályát. S rendbe hoznák a csatornázás után rossz állapotba került belterületi utakat is. Bár a leginkább a falu központját érintő pályázatok megkötik az önkormányzat „kezét”, de rendbe kívánják tenni a faluszéli járdákat és utakat is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest