A térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően 100 millió forint TAO keret érkezett a MUFC-hoz, amivel két újabb sportfejlesztés valósulhat meg Makón, mondta el portálunknak az alpolgármester.

Lázár János nagyon sokat segített már korábban is, támogatta sportberuházásokat, és TAO forrás is neki köszönhetően érkezett. E nélkül biztosan nem tudnánk ilyen dinamikusan fejleszteni a makói sportéletet. – emelte ki Czirbus Gábor azzal kapcsolatban, hogy ősszel újabb 100 millió forint TAO forrás érkezett az utánpótlás foci egyesülethez.

A pályázatokat a MUFC adja be az épületek bérlőjeként, amelyek viszont önkormányzati tulajdonban vannak, ezért a beruházásokhoz az önkormányzat is hozzájárul, és ha szükség van rá, önerőt is biztosít hozzá.

A mostani 100 millió forintból két olyan beruházás valósulhat meg, amelyekre már korábban nyert pályázatot az egyesület, a TAO keretet azonban most sikerült feltölteni. Ennek köszönhetően egyrészről egy parkoló terület épülhet az új nevén Aradi téri sportpálya mellett, ezzel a komlpexumot szeretnék kinyitni a 43-as út felé, és a mérkőzésekre érkezőknek normális parkolási lehetőséget nyújtani.

A másik beruházás, ami mér szintén nagyon indokolt volt, a Maros-parti pálya öltözőjének felújítása, amelynek színvonalát szeretnék jelentősen emelni, hiszen főként márciustól októberig rengeteg gyerek használja. Ez az épület többek között szigetelést, nyílászáró cserét, új bútorokat is kaphat.

További sportfejlesztések is tervben vannak, ám egyelőre a megnyert pályázatok TAO keretének feltöltése és kimerítése volt a legfontosabb, ez után lehet új pályázatot benyújtani. A jövőben viszont Czirbus Gábor szerint a jelenleg szintén nagyon rossz állapotban lévő, Kelemen László utcai II. számú füves pályát kellene teljesen felújítani.

 

 

Az alpolgármester korábban közös sajtótájékoztatót is tartott a MUFC elnökével, Gyömbér Péter akkor portálunknak elmondta, az utánpótlás csapatban jelenleg mintegy 350 gyerek sportol óvodás kortól 19 éves korig, összesen mintegy 15 csapatban. Közülük a legmagasabb osztályban a 14-15 éves korosztály van jelenleg, ők az NB II.-ben játszanak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest