December elsején a nemzeti csapatbajnokság 3. fordulója győzelmet hozott az I. és a II. osztályban is a Duocor-MSVSE Sakk Szakosztálya tagjainak. Hazánk legrangosabb, tízcsapatos versenyén szépen lépdelnek előre a makóiak.

A hazai terep szerencsét hozott a sakkozóinknak december első napján; mindkét osztályban győzedelmeskedtek a harmadik fordulóban a helyi versenyzők. Az NB I.-ben a makóiak a Dunaharaszti csapatát fogadták. – A több mint 5 órás küzdelemben és fordulatos játszmákban 6,5-5,5 győzelmet arattunk – lelkesedett Horváth Zsolt. Az egyesület ügyvezető elnöke gratulált a sikerhez versenyzőtársainak: Csonka Balázsnak, Udvardi Zalánnak és Juhász Barbarának, akik ezzel az eredménnyel egy helyet ugrottak előre és a 10 csapatos bajnokságban jelenleg a tabella 7. helyén állnak.

A II. osztályban is itthon fogadták ellenfelüket a makóiak, akik ezúttal az Orosházi SE tagjaival mérkőztek meg. – Most minden lépés kijött nekünk és a sikeres, 8-4-es szerepléssel egy nagyobb lépést tettünk előre, egész pontosan a 4. helyre kerültünk. Győzteseink: Kecskeméti Árpád, Restás Péter, Molnár Gábor, Diamant Tibor és Hajnal Bence – tájékoztatott Horváth Zsolt.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának csapatai közel két évtizede folyamatosan képviseltetik magukat a nemzeti sakk csapatbajnokságon.

(A borítóképen balról a makói 1. táblás Mihók Olivér, nemzetközi nagymester)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest