Hírek Makó

Súlyos beteg lány rehabilitációját támogatja a Nyugi Bár

A Luca napi jótékonysági vacsora teljes bevételét Szőke Rékának ajánlották fel, a mozgásszervi és idegrendszeri betegséggel küzdő lányt hetente kétszer vinnék el a Hagymatikumba, ahol gyógytornászok is foglalkoznának vele.

– Így karácsony előtt mi is elkezdtünk gondolkodni, kinek tudnánk segíteni, és hogyan, Ábrahám Judit doktornőn keresztül ismertem meg Rékát, akinek a családjának nagyon jól jön minden segítség. – mondta el portálunknak Gergely Gábor.

A fürdő igazgatójával ellátogattunk a családhoz, ahol Réke édesanyjától megtudtuk, hogy egy éve élnek Makón, előtte pedig 25 évig Szegeden laktak. A mozgásszervi és idegrendszeri betegséggel küzdő lány nagyon szeret a Hagymatikumba járni, ám a téli időszakban ezt nem tudják megoldani.

 

 

Ezen szeretne segíteni Gergely Gábor, aki a Nyugi Bár következő vacsora estjének bevételét ajánlotta fel ara, hogy hetente kétszer elvigyék a fürdő saját autójával a lányt a Hagymatikumba, ahol gyógytornászok is foglalkoznának vele. Az összejövő bevételt a fürdő meg is duplázza majd, és a vacsoraest partnerei is mind hozzájárultak valamivel a nemes célhoz.

– Tulajdonképpen már az is nagy öröm Rékának, ha kimozdul otthonról, ha pedig ez még az rehabilitációjához is hozzájárul, az plusz segítség. – emelte ki Gergely Gábor.

A Luca napi jótékonysági vacsoraesten tehát aki részt vesz, az Réka felépülését is támogatja, ez lesz a jelszava a december 13-i rendezvénynek, ami mint a családnál kiderült szinte születésnapi ajándék a lánynak, hiszen 1981. december 19-én született.