Hírek Térség Top

Negyvenmillióból fejleszthetik az ovikonyhát Apátfalván

Harmincnyolcmillió forintot nyert rá az apátfalvi önkormányzat a Belügyminisztérium egyik pályázatán, kétmillió forint önrészt pedig álltak. Ebből teljesen modernizálják majd a Dózsa György utcai óvoda főzőkonyháját. A munkálatok az óvoda nyári zárva tartása alatt zajlanak majd.

– Összesen negyvenmillió forintból újulhat meg az Apátfalvi Bíbic Óvoda Dózsa György utcai óvodai főzőkonyhája. Ebből harmincnyolcmilliót nyert a helyi önkormányzat a még a nyáron a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatával, és ehhez önerőként kétmillió forintot szavazott meg a képviselő-testület – mondta Szekeres Ferenc.

Apátfalva polgármestere hozzátette: – A hetvenes-nyolcvana évek hangulatát árasztó konyha korszerűsítése több okból is szükségessé vált, ugyanis már nem a legmodernebb eszközökkel működik, de a belső felújítás után több modern eszközt helyezhetünk itt üzembe. Ezek használatának feltétele azonban a jelenlegi villamosenergia-hálózat teljes mértékű felújítása, illetve az elektromos hálózat bővítésén is át kell, hogy essen az épület. A burkolatok cseréjével lehetőség lesz a hatóságok által elvárt követelmények betartására is – mondta.

A villamosenergia-hálózat korszerűsítésén túl betonoznak, burkolnak, festenek majd a főzőkonyhában, mely így teljes körű felújításon esik át. A jelenlegi eszközök helyett is újakat kapnak, illetve bővítik is az jelenleg ott dolgozók által használtakat. Ez utóbbi egyébként is célja volt az elnyert pályázatnak.

– A felújítás megkezdésével alkalmazkodnunk kell a konyha nyitva tartásához, azaz ahhoz, mikor okoznak majd a legkisebb fennakadást a munkálatok a tanévhez is. Miután nyár elején amúgy is zárva tart egy hónapra az óvoda, ezért a felújítást az alatt az idő alatt szeretnénk megvalósítani, azaz még az idén nyáron – sorolta Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere.