Hírek

Magyar Építész Kamara: példátlan együttműködést alakított ki Lázár János

Példátlan előrelépés történt az építészet és az építés megújítása terén az elmúlt években. A Magyar Építész Kamara éremmel ismerte el Lázár János munkáját.

Bizton állítható, hogy a magyar építészet és építés megújítása terén több történt az utóbbi három évben, mint az elmúlt harminc évben összesen – emelte ki Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke kedden, amikor átadta Lázár Jánosnak a kamara kitüntetését. A szakember kiemelte, Lázár Jánost 2014-ben kérte fel a miniszterelnök, hogy az építészetért és az építésügyért viseljen felelősséget a kormányban.

Az azt követő két évben a kamara eddigi történetében példátlan együttműködés alakult ki a miniszter, a kamara vezetősége és tagsága között – mondta el a kamara elnöke, hangsúlyozva, hogy 2015-ben megjelent a Nemzeti Építészetpolitika Kézikönyve, majd elkészültek a Településképi Arculati Kézikönyvek az ország minden területére. Hajnóczi Péter a kamarai érem átadásakor azt is kiemelte, hogy Lázár János kezdeményezésére és előterjesztésében született meg a településkép védelmi törvény is.

 

Fotók: Facebook / Lázár János hivatalos oldala