Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Meggyújtották a Hit gyertyáját Királyhegyesen és Földeákon, jubilált a makói futballklub, három család öt újszülöttjét köszöntöttek Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Hit gyertyáját vasárnap délután Királyhegyesen Horváth Lajos polgármester, míg Földeákon Olasz Attila plébános gyújtotta meg. Királyhegyesen remek műsor színesítette a gyertyagyújtást, Földeákon a helyi diákok játszottak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő zenét.

Ünnepeltek Makón: jubilál a futballklub – éppen harminc évvel ezelőtt jött létre az az egyesület, amely oly sok örömet szerzett a futball híveinek, és amely családként fogadta az újonnan érkezőket.

Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester a hét végén köszöntötték a Rákóczi ikreket: Maját, Mirát és Lénát, illetve Kecskeméti Blankát és az ifjabb Major Jánost. A kicsik negyvenezer forintot kaptak, az anyukáknak virágcsokorral, míg az apukáknak borral kedveskedtek.

Már el is felejtették a falun áthaladó kamionáradatot a Nagylakon, Magyarcsanádon és Apátfalván élők, pedig csak május 23-án avatták fel a 3,5 milliárdba kerülő nagylaki elkerülő utat. Azóta az élő állatokat, növényeket vagy a veszélyes anyagokat szállító kamionok is végigmennek az M43-ason, majd az elkerülőn át jutnak a régi határátkelőhöz, nem száguldanak át a három kistelepülésen.

Látványos videóban mutatja be a ménesbirtok szarvasmarhatelepét Lázár János: a politikus közösségi oldalára feltöltött videójában többek között az is kiderül, mekkora is a telep, hányan dolgoznak ott és hogy mennyi a havi tejtermelés.