Belföld Hírek

Van ahol már hóval, a térségben csak esővel köszönt be a december

A déli órákig borult lesz az ég, majd észak felől gyorsan felszakadozik, jelentősen csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen, és az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon döntően eső lesz a jellemző, de a kettő közti átmeneti zónában eső, havas eső, fagyott eső, havazás, néhol ónos eső egyaránt előfordulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kora délutántól kezdve észak felől gyorsan megszűnik a csapadék, egyre inkább csak délen lehet eső, ami havas esőbe, havazásba vált át. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti szél hétfőn északnyugatira fordul, a Dunántúlon néhol meg is erősödik, így Dunántúli-középhegységben hóátfúvás is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél. A változó intenzitású havazás miatt az Útinform havas, hókásás utakra figyelmeztet.

Ilyen idő lesz még a héten:

Kedd
Az olykor viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására tovább csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Reggel -2, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerda, csütörtök
Gyengén felhős, nagyrészt napos, hideg téli időre van kilátás. Reggelente -10 és -2, délutánonként 0 és +6 fok között várható a hőmérséklet.

Péntek
Mikulás napján reggelre párássá, foltokban ködössé válik a levegő, míg napközben erős felhősödés valószínű. Néhol gyenge eső, szitálás előfordulhat. +4, +6 fok ígérkezik.