Hírek Makó

Ünnepeltek Makón: jubilál a futballklub

A Makói Futball Club egy 1989-ben alapított makói sportegyesü­let és labdarúgócsapat, a klub hivatalos mezszíne a sárga-zöld – ha valaki rákeres az interneten a Makó FC-re, ezt az összefoglalót találhatja meg az egyik leggyakoribb keresések között.

Azaz éppen harminc évvel ezelőtt jött létre az az egyesület, amely oly sok örömet szerzett a futball híveinek, és amely családként fogadta az újonnan érkezőket – írja a Délmagyarország.

A három évtized alatt a klub a két legendás elnök, Ví­­zy István és Ménesi Gábor ve­­zetésével eljutott a megyei I. osztályú bajnoki címtől az NB II Keleti csoportjának harmadik helyéig – a szurkolók az elmesélt történetek alatt egy hatalmas időutazást élhettek át a Királyhegyesen megtartott összejövetelen.

A kezdetek sikercsapatáról mesélt Csák Zoltán, Bódi Attila és Dégi László, utána jöttek a 2000-es évek sztorijai Kondacs Jánostól, Varga Róberttől, Brakszatórisz Andrástól vagy Kovács Krisztiántól, majd szóba kerültek azok a szintén emlékezetes mérkőzések, amelyek révén a csapat a másod­osztály keleti csoportjában a harmadik helyen végzett.

Borítókép: Délmagyarország/Vízy Zsolt